La nova estafa que es fa passar per un ajuntament per a furtar-te els diners

El consistori de Castelló recorda que les tramitacions derivades de l'alerta sanitària són gratuïtes i recomana acudir sempre a les plataformes oficials
Arxiu | València Diari

 

L'Ajuntament de Castelló estudia mesures legals per a combatre a les pàgines web que suplanten la plataforma municipal per a fer tràmits electrònics. El consistori ha detectat casos en els que determinades empreses cobren als usuaris per a tramitar certificats d'empadronament o canvis de casa, una gestió que és totalment gratuïta i que pot fer-se des de la seu electrònica municipal.

 

Com ha apuntat l'edil d'Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, «no tolerarem que estes empreses s'aprofiten del desconeixement d'algunes persones per a fer caixa ni que, moltíssim menys, usen la referència d'un servici públic que és gratuït». Garcia també ha recordat que «l'ús de dades personals de manera irregular pot suposar un greu delicte i per això estem a la disposició de les autoritats competents per al que requerisquen».

 

En este sentit, el consistori recomana acudir sempre a la seu electrònica municipal per a fer qualsevol busca i consultar des d'allí el catàleg de tràmits. A esta seu també s'arriba amb totes les garanties des d'este web, a on s'han ajustat els buscadors per a que només mostren resultats de plataformes oficials.

 

Gestions en línia

Si la ciutadania preferix aclarir alguna informació, el telèfon el 010 està disponible des de les 08.00 fins a les 22.00 hores. També hi ha la possibilitat d'enviar un correu electrònic a info@castello.es o padronhabitantes@castello.es)o d'iniciar un xat a través de l'aplicació de missatgeria Whatsapp (609 223 416).

 

Cal recordar que, després de la declaració de l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Castelló ha activat l'expedició a través de la seu electrònica de certificats d'empadronament amb una tramitació totalment telemàtica, per a evitar d'eixa manera les atencions presencials i minimitzar els riscos de contagi. Per a usar-ho és necessari disposar de la identificació electrònica que facilita el Govern i que també pot sol·licitar-se en línia.

 

La sol·licitud de volants d'empadronament ha sigut una de les tramitacions amb més demanda des de l'activació del Pla Espacial d'Atenció a la Ciutadania COVID-19. Esta s'incorpora al catàleg de més de 250 tràmits que oferix l'Ajuntament de Castelló, la immensa majoria dels que tenen una versió electrònica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!