Troben dos noves variants del coronavirus en Regne Unit, una d'elles «preocupant»

Les autoritats confien que les vacunes actuals «funcionaran» contra estes versions del coronavirus
Les autoritats sanitàries britàniques han anunciat l'aparició de dos noves variants del Covid-19 | cedida

Tornen a botar les alarmes en Regne Unit, després que les autoritats hagen anunciat el descobriment de dos noves variants del Covid-19, una de les que ha sigut classificada com a «preocupant». Segons han explicat esta dimarts a la vesprada, les dos noves variants del coronavirus tenen similituds molt importants amb les de Sud-àfrica i el Brasil.

Les autoritats britàniques han assenyalat que la primera variant ha sigut localitzada en la ciutat de Bristol, i és la que «preocupa» ara mateix, mentres que la segona ha sigut descoberta per primera volta en Liverpool, i es troba, segons un comitè científic, en fase «d'investigació».

 

El Regne Unit identifica 76 persones contagiades amb les noves variants

A demés, s'han identificat uns 76 casos de les noves variants, segons l'organisme de salut Public Health England (PHE), i en principi les vacunes que ja s'estan administrant serien efectives també contra estes versions.

«Tenim gran confiança en que les vacunes funcionaran en contra d'estes variants», asseguren. També cal dir que les autoritats del Regne Unit investiguen altres variants, tot i que no han donat més informacions al respecte. 

Dràstiques mesures per evitar l'entrada de passatgers contagiats

L'anunci coincidix també amb les dràstiques mesures que el govern de Boris Johnson ha anunciat per a aquelles persones que intenten mentir a les autoritats sobre els seus viatges a l'estranger. En concret, les autoritats castigaran amb penes de fins a deu anys de presó aquells que no comuniquen haver estat en un dels més de 30 països de la 'llista roja' del coronavirus

El ministre de Sanitat, Matt Hancock ha explicat davant la Cambra dels Comuns els detalls d'unes restriccions ja avançades durant el mes de gener, i que també inclouen quarantenes obligatòries en hotels seleccionats per les autoritats, i pagats pels mateixos viatgers.

Londres té en esta llista roja països sobretot d'Àfrica i Amèrica Llatina, però també de la Unió Europea (UE), com és el cas de Portugal, que ha necessitat fins i tot ajuda per a atendre els seus malalts

El ministre de Sanitat britànic avisa: «Posen en perill a tot el món»

Les persones que hagen estat en un d'estos països hauran de completar un formulari, i s'enfronten a anys de presó si mentixen. Una volta es troben en les Illes Britàniques, els viatgers de risc hauran d'estar deu dies en quarantena en estos hotels especialment habilitats per a esta finalitat, i hauran d'abonar 1.750 lliures, uns 2.000 euros aproximadament, i si no complixen poden arribar a ser sancionats amb multes de fins a 10.000 lliures esterlines, uns 11.400 euros. 

El ministeri de Sanitat ha explicat que, més enllà del test negatiu del Covid-19 que els viatgers hauran de presentar abans d'entrar en territori britànic, també es duran a terme altres dos durant la quarantena, entre el segon i el octau dia.

«Posen a tot el món en risc», ha insistit el ministre Hancock, en referència als viatgers que no comuniquen el seu origen real o no complixen amb la quarantena, i ha defensat que l'única manera de fer complir la llei és amb «fortes sancions». 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació de Castelló presenta el projecte 'Districte Digital'" "Atenció: Pugen els nous contagiats per coronavirus en Espanya"