Tots els passos que has de seguir per a l'admissió telemàtica en els centres valencians

La Conselleria d'Educació ha publicat estes pautes en el DOGV
Tots els passos a seguir per al procediment d'admissió en centres educatius valencians | GVA

 

La Conselleria d'Educació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució amb les pautes que cal seguir per al procediment d'admissió telemàtica de l'alumnat en els centres públics d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat per al curs 2020-2021. Este primer tràmit de la matriculació escolar, es farà per primera volta de manera telemàtica pels efectes generats per la pandèmia de la COVID-19 i el context d’estat d’alarma.

 

Este procediment és de vital importància per a les famílies que matriculen als seus fills per primera volta en les aules gratuïtes de 2 anys i en Infantil, a partir dels 3 anys. També és important per a l'alumnat que es vol matricular en FP o per a les famílies que vullguen canviar als fills de centre educatiu.

 

La Conselleria habilitarà, en les dates previstes d'admissió, un espai web concret amb la informació sobre la matriculació i la tramitació electrònica del procediment d'admissió. Esta aplicació s'activarà el primer dia en què es puguen iniciar els procediments, en el cas d'Infantil i Primària, el 8 de juny, i en les altres etapes, el 25 de juny.

 

Cada família haurà d'entrar en este espai web i trobarà de forma visible cada pas per a fer el procediment. El primer pas serà generar la clau d’admissió per a fer el tràmit, que s'ha de demanar per a cada fill.

 

Com obtinc la clau d'admissió?

Per a obtindre esta clau hi haurà una finestra específica. Una volta dins, es demanarà el número de DNI del pare, mare o tutor legal sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de 9 lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

 

La ciutadania estrangera, que no té DNI, ha d’omplir les mateixes dades però amb el seu NIE. A banda de posar el NIE, caldrà omplir una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d’estrangers i permisos de residència) i les dades mencionades abans.

 

Feta esta primera gestió, la persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer segons el número de fills que ha de matricular.

 

És important que es conserve la clau d’accés que preveu l’identificador i la contrasenya per tal de poder fer, més tard, reclamacions quan s’hagen fet públiques les llistes provisionals. En el web hi haurà una finestra específica també per a estes gestions, a demés de per a consultar llistes provisionals i llistes definitives.

 

Formulari electrònic

Amb la clau d’accés es podrà accedir al formulari electrònic en què, pas a pas, caldrà omplir les dades de sol·licitud dels centres educatius ordenats de forma preferent. Cal recordar que es poden elegir fins a 10 opcions per fill.

 

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran fer el procediment d’admissió de manera presencial en els centres educatius a on sol·liciten plaça com a primera opció en les mateixes dates en què està determinat el procediment telemàtic.

 

Calendari del procés d’admissió i matriculació

En les etapes d'Infantil i Primària, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà del 8 al 16 de juny. La informació de les llistes provisionals es farà pública l’1 de juliol i les persones que vullguen fer reclamacions al respecte tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’accés. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i la matriculació efectiva la faran les famílies del 13 al 29 de juliol.

 

En les altres etapes educatives la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà del 17 al 25 de juny. La informació de les llistes provisionals en ESO i Batxillerat es donarà el 15 de juliol i es podran fer reclamacions des d'este dia fins al 17 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i s’establiran dos períodes de matriculació: del 28 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.

 

En el cas de l’FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

 

Pel que fa al Grau Mitjà i Grau Superior d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l’1 al 9 de setembre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!