Els Pressupostos de l'Estat s'incrementen un 27,3% les inversions a la Comunitat

Vicent Soler: "Els Pressupostos de l'Estat s'incrementen un 27,3% les inversions a la Comunitat Valenciana fins als 1.600 milions"
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler |

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler ha mostrat la seua "satisfacció" per l'increment fins als 1.600 milions d'euros de les inversions directes i recursos que els pressupostos generals de l'Estat destinaran per 2022 a la Comunitat Valenciana, el que representa un 27,3% més que el 2021, és a dir 343,1 més.

En concret, el conseller d'Hisenda ha traslladat que els recursos disponibles per a la Comunitat Valenciana mitjançant la inversió directa territorialitzada passaran dels 1.164,5 milions de 2021 als 1.208,61 milions previstos per 2022, un 3,8% més.

A esta quantitat cal sumar altres 300 milions addicionals que, a través de dos convenis singulars i extraordinaris, rebrà la Comunitat Valenciana per a la posada en marxa de polítiques innovadores de mobilitat i per al desenvolupament d'infraestructures sostenibles, de manera que és l'única autonomia juntament amb Balears, Canàries, Catalunya i Aragó que signarà este tipus de convenis.

"El Govern ha estat sensible amb les necessitats dels valencians i valencianes a l'incrementar els recursos en una època com l'actual, en què urgeix no només la recuperació econòmica, sinó també social i emocional, però a més torna a incloure reivindicacions històriques, per segon any consecutiu, com l'increment fins als 38 milions d'euros per al transport metropolità de València", ha apuntat Soler.

"Hem passat de no preveure ni tan sols el suport al transport metropolità valencià a dotar-lo per fi amb un finançament adequat", ha assenyalat el responsable d'Hisenda, que ha recordat que els pressupostos contemplen també 52,8 milions d'euros de Fons de Compensació Interterritorial (FCI), de manera que els recursos directament imputables a la Comunitat Valenciana pugen a 1.599,4 milions.

"En l'últim pressupost de Cristóbal Montoro al capdavant del Ministeri d'Hisenda es van destinar a la Comunitat Valenciana 792 milions d'euros entre inversions directes i el FCI, de manera que en només dos exercicis s'ha incrementat la dotació en un 102%, més del doble", ha assegurat.

A més, el Govern també ha pressupostat els 12 milions d'euros amb què s'acabarà de liquidar el deute de la Marina, després que, a través dels pressupostos generals de l'Estat per a 2021, l'Executiu central assumís el deute de 400 milions del Consorci València 2007, complint així una altra de les reivindicacions històriques de Consell.

Soler ha destacat que "més enllà de la reivindicació d'unes inversions justes a la Comunitat Valenciana, l'important és que el conjunt del pressupost dota dels recursos suficients a l'estat de benestar perquè puguem atendre de forma correcta les polítiques socials, sanitàries i educatives i garantim el suport econòmic i els recursos necessaris a les nostres empreses per ajudar-les que la recuperació postpandemia es convertisca en una oportunitat de creixement, transformació i resiliència".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig defensa la descentralització de les institucions i una Espanya 'plural i diversa'" "Gandia afronta aquest pont d'octubre amb més del 70% d'ocupació hotelera"