Puig i Barcel贸 es reunixen per a analitzar les noves mesures de control de rebrots de coronavirus

Les mesures tenen una vig猫ncia de 21 dies
Es faran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d'antelaci贸 com a m脿xim | Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut este dimarts una reuni贸 de treball amb la consellera de Sanitat, Ana Barcel贸, per a analitzar la situaci贸 sanit脿ria actual de la Comunitat Valenciana i les noves mesures dirigides al control dels rebrots de COVID-19.

La reuni贸, que s'ha celebrat en el Palau de la Generalitat, coincidix amb el primer dia d'aplicaci贸 de les limitacions establides amb l'acord de totes les comunitats aut貌nomes en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut celebrat este divendres.

Es tracta de mesures que entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d'este dimarts amb una vig猫ncia de 21 dies i que es referixen a oci nocturn, hostaleria i restauraci贸, esdeveniments massius, resid猫ncies i tabac.

Pel que fa a l'oci nocturn, en el territori valenci脿 se susp茅n l'activitat de discoteques, sales de ball, karaokes i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Ocupaci贸 m脿xima de 10 persones

De la mateixa manera, en els establiments d'hostaleria i restauraci贸, terrasses i bars o restaurants de platja, s'han d'assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Esta dist脿ncia ha d'estar mesurada entre les persones m茅s pr貌ximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tindre una ocupaci贸 m脿xima de 10 persones.

Els establiments i servicis d'hostaleria i restauraci贸 han de tancar no m茅s tard de la una de la matinada. A dem茅s, no es poden consumir productes o begudes de l'establiment fora de l'脿rea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col路lectiu o en grup de begudes en el carrer o en espais p煤blics.

La translaci贸 de les mesures acordades per a tota Espanya contempla, tamb茅, la recomanaci贸 de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un m脿xim de 10 persones.

400 persones amb autoritzaci贸

Respecte a esdeveniments i activitats l'aflu猫ncia prevista de les que supere les 400 persones, la seua organitzaci贸 queda supeditada a autoritzaci贸 pr猫via per part de la Direcci贸 General de Salut P煤blica i Addiccions.

A dem茅s, es prohibeix fumar en la via p煤blica o en espai a l'aire lliure quan no es pot respectar una dist脿ncia m铆nima interpersonal d'almenys 2 metres. Esta limitaci贸 aplica a qualsevol dispositiu d'inhalaci贸 de tabac, pipes d'aigua, inclosos cigarrets electr貌nics.

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresid猫ncia i Conselleria d'Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, en les resid猫ncies i centres sociosanitaris, tamb茅 en els centres de car脿cter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat, es faran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d'antelaci贸 com a m脿xim.

Una hora al dia en resid猫ncies

A dem茅s, es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenci贸, i amb una duraci贸 m脿xima d'una hora al dia, a excepci贸 d'aquelles persones que es troben en proc茅s del final de la vida.

La resoluci贸 dictada per la Conselleria de Sanitat per a la ciutat de Val猫ncia es mant茅 en vigor referent a la suspensi贸 de les visites i eixides en resid猫ncies de persones majors radicades en la capital.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"#TomatinaChallenge, el repte virtual per a matindre viva la tradicional festa de Bu帽ol" "Els 20 nous brots de coronavirus en el territori valenci脿"