Sánchez acabarà amb els bitllets i monedes en Espanya

El Congrés avala la intenció d'anar reduint el límit permès per a pagar en efectiu
Diners | Pixabay

El govern espanyol està decidit a limitar l'ús de diners en efectiu per tal d'eliminar-los en un futur. L'objectiu de l'equip de Sánchez és eliminar progressivament els bitlles i les monedes. D'eixa manera, el PSOE manté la seua intenció de què l'àmbit digital s'acabe imposant al 'líquid'. 

Un pla recolzat per la Comissió d'Hisenda i que té la llum verda del Congrés. En ell es proposa que es reduisca el màxim permès per a pagar qualsevol bé o servici en efectiu. Una decisió polèmica i que causa controvèrsia a escala social. De fet, els socialistes van haver de modificar la seua primera proposta després de la gran polseguera que va alçar.

La primera proposta va ser rebutjada pel Congrés

En ella es posava sobre la taula l'eliminació gradual dels bitllets i de les monedes físiques fins a la seua definitiva desaparició. Una decisió que van justificar com una intenció per a atacar de ple l'economia submergida i evitar el seu frau fiscal, ja que els que operen amb diners opacs no podrien fer servir tràmits bancaris o electrònics sense deixar rastre. Un fet que facilitaria l'ordenació del sistema tributari després de la pandèmia.

Finalment, la proposta va ser rebutjada pel Congrés i el govern va haver de recular. Ara, l'executiu proposa limitar tot el possible els pagaments amb bitllets i monedes, és a dir, que es vaja retallant el màxim permès fins arribar a una xifra que siga tan baixa que impedisca fer canvis de quantitats que puguen escapar al radar del ministeri d'Hisenda. D'eixa manera, s'aposta amb un objectiu a llarg termini, la reducció dels límits de pagament en efectiu de manera gradual, consensuada i coordinada en l'àmbit de la Unió Europea. 

El Banc Central Europeu ho desaconsella

El departament d'Hisenda ja va proposar restringir els pagaments en efectiu a empresaris i professionals tot reduint els límit de 2.500 euros a 1.000. Una mesura que afectaria només a aquelles operacions que impliquen un servici que puga fer un professional a demés dels intercanvis entre els mateixos autònoms i els responsables d'una companyia. D'esta manera, no es veurien afectades les compres de particulars a locals o centres comercials a on es mantindrà el límit de 2.500 euros.

El govern espanyol té previst reactivar la legislació per a que siga una realitat a curt termini tot i que el Banc Central Europeu es va mostrar reticent a aprovar esta mesura. Fonts del PSOE han declarat que encara estan definint la proposta però amb la llum verda del Congrés, s'obre un pla 'suau' per a anar eliminants els diners en efectiu.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La mala notícia que acaba de rebre Espanya sobre la seua població" "Es reprén la construcció del carril bici en una avinguda de València"