Sanitat inicia les obres del centre sociosanitari Roís de Corella de Gandia

Està previst que la inauguració del centre siga en estiu de l'any 2023
Acabaran cap a l'estiu del 2023 | Ajuntament de Gandia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i l'alcaldessa de Gandia, capital de la Safor (València), Diana Morant, han anunciat este matí de dimecres que les obres del centre integral de Salut Roís de Corella han començat ja.

L'anunci ha estat fet durant la visita que ha fet este dimecres la consellera al solar que albergarà la infraestructura sanitària i a on han estat acompanyades per diferents regidors de l'Ajuntament, els portaveus de les forces municipals representades al consistori, i tècnics municipals.

Durant el recorregut, Ana Barceló ha assenyalat que «es tracta d'un projecte molt ambiciós perquè anem a dotar la localitat de Gandia de més recursos assistencials, més especialitats, i sobretot perquè anem a comptar amb un edifici específic destinat a Salut Pública, que ha estat una peça fonamental durant la pandèmia».

Les obres acabaran l'estiu del 2023

A demés, Barceló ha assenyalat que «este centre reunix evidentment molts dels principis que recull la Llei de Sanitat com són la Salut Pública, Assistència Sanitària, i també aposta per una cosa que és fonamental, la Salut Mental».

Les obres, que s'han adjudicat per 15.351.048,59 euros, contemplen la construcció d'un centre de salut integrat que tindrà una superfície construïda de 6.935 m2, distribuït en quatre plantes; un centre de salut pública amb casa del pacient i escola de salut, que tindrà una superfície construïda de 2.248,62 m2, i es distribuirà en tres plantes.

També hi haurà un aparcament al soterrani per a ús de personal sanitari que tindrà una superfície construïda de 4.331,07 m2, i un espai exterior destinat a parc de la salut de 3.800 m2. Els treballs tenen un termini d'execució previst de 30 mesos pel que està prevista l'obertura de la infraestructura durant l'estiu de 2023.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Generalitat i oci nocturn negocien la reobertura del sector amb una sèrie de condicions" "Les restriccions que ha anuncia Illa per a tota Espanya per a Nadal"