Sanitat anuncia nous aforaments per a una nova etapa de normalitat en el territori valencià

La resolució es publicarà demà en el DOGV
La resolució es publicarà este divendres en el DOGV | Metrovalencia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública publicarà demà divendres una nova resolució que regula els aforaments màxims en esta nova etapa de normalitat de la pandèmia del Covid-19 i que fixa un 100% per a les terrasses i el 75% en universitats, biblioteques, acadèmies, espectacles i oci.

D'esta manera ho ha anunciat este dijous la consellera Ana Barceló en roda de premsa, en la que ha explicat que estos criteris es modificaran en funció de l'evolució de la pandèmia, bé per a «restringir-les per a prendre mesures més dràstiques» si la situació empitjora o es «suavitzaran» si millora.

D'esta manera, este divendres 10 de juliol es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució que introduïx una modificació d'algunes activitats i regula unes altres que no estaven regulades. En concret, les aules universitàries estaran al 75% i serà obligatori l'ús de mascareta si no es pot garantir la distància d'1,5 metres.

En les activitats a l'aire lliure, es podran reunir un màxim de 300 persones i en espais tancats l'aforament es limita al 75% amb un màxim de 100 persones. Els grups d'activitats a l'aire lliure passen de 15 a 20 persones comptant monitors. Els bars nocturns i discoteques no podran superar el 75% de l'aforament en el seu interior encara que es podrà arribar al 100% en les terrasses si es respecta la distància de seguretat.

Biblioteques i museus

De la mateixa manera, l'aforament en biblioteques és del 75% respectant la distància de seguretat, es podran usar els ordinadors i altres mitjans de consultes amb l'obligació d'una posterior neteja, i la quarantena per als préstecs es reduïx de 14 dies a 72 hores.

De la mateixa manera, en museus, cines, teatres i centres d'art l'aforament queda en el 75% i els menors de 12 anys hauran d'anar acompanyats sempre per un tutor per a vetlar que complixen les normes de seguretat.

Les acadèmies, autoescoles, escoles de música, dansa i teatre també tornaran al 75% de l'aforament i seguint unes «mesures específiques» d'higiene i organització d'espai. La resolució també regularà els espectacles taurins.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat no descarta el confinament en el territori valencià" "El 50% dels clients de Caixa Ontinyent utilitza majoritàriament canals digitals"