Les víctimes del presumpte assassí de Marta Calvo ingeriren alguna beguda amb droga

Esta substància els va afectar física i mentalment
La jove a la que van atendre va patir una parada cardiorespiratòria | Facebook

Algunes de les v√≠ctimes del presumpte assass√≠ de la jove Marta Calvo han explicat este dimarts en el Jutjat d'Instrucci√≥ n√ļmero 20 de Val√®ncia que el sospit√≥s, Jorge Ignacio P.J., els va oferir una beguda amb alguna subst√†ncia que els va afectar f√≠sica i mentalment abans de mantindre relacions sexuals.

Este jutjat dirigix la investigaci√≥ oberta per l'assassinat de Marta Calvo i altres dos j√≥vens, Arlene i Lady Marcela, a les que l'acusat podria haver introdu√Įt coca√Įna en els genitals en el transcurs de pr√†ctiques sexuals que van resultar letals.

Jorge Ignacio P.J., autor conf√©s de la desaparici√≥ del cos de Marta Calvo, es va entregar el 4 de desembre de l'any passat en la caserna de la Gu√†rdia Civil de Carcaixent, en la comarca de la Ribera Alta (Val√®ncia), i va sostindre que la mort de la xica va ser un accident despr√©s d'haver mantingut una relaci√≥ sexual amb consum de coca√Įna, i que va procedir a desmembrar el cos i a distribuir-lo en contenidors.

Segons han explicat fonts coneixedores de les declaracions efectuades este dimarts, totes estes dones han confirmat la mateixa manera d'actuar del processament que ja van relatar anteriorment en el jutjat altres afectades, √©s a dir, un √ļs desmesurat de coca√Įna sense consentiment de la v√≠ctima, a voltes sense coneixement si m√©s no, i de manera sorprenent, tractant d'introduir-la en els seus genitals.

Pèrdua de consciència

L'√ļs d'estes subst√†ncies, tant de la coca√Įna per via anal o vaginal com la droga desconeguda que se sospita que va poder introduir en les begudes, van fer perdre la consci√®ncia a tres de les v√≠ctimes que han declarat.

¬ęUna d'elles ha explicat que despr√©s de beure el que l'acusat li va oferir no podia caminar, una altra que va comen√ßar a vore-ho tot borr√≥s, una altra que va estar tan d√®bil durant dos dies que a penes podia menjar, i una quarta ha indicat que no recorda ni haver-se despullat¬Ľ, han explicat les mateixes fonts.

Altres v√≠ctimes han relatat que s√≠ que van ser conscients de qu√® el sospit√≥s tractava d'introduir-los coca√Įna i que este els oferia beguda si es negaven o oferien resist√®ncia.

A dem√©s de les dones han declarat dos metges de l'Hospital Cl√≠nic, una que va atendre una de les v√≠ctimes mortals a la seua arribada a urg√®ncies i un altre que ho va fer en l'UCI.

La jove a la que van atendre va patir una parada cardiorespiratòria en l'ambulància, de la que es va poder recuperar gràcies a una intubació; i encara que va arribar amb vida al centre sanitari, mai va recuperar la consciència.

Coca√Įna en l'orina

Els metges han explicat que van detectar coca√Įna en l'orina d'esta dona, per√≤ que les seues anal√≠tiques van ser qualitatives, no quantitatives i que, en conseq√ľ√®ncia no van saber quina quantitat d'esta droga va poder haver consumit.

A preguntes de les parts han respost que van tractar a la dona amb naloxona per a tractar de recuperar el seu pols card√≠ac i contrarestar la intoxicaci√≥, per√≤ han insistit que no existix cap medicaci√≥ capa√ß de contrarestar immediatament els efectes de la coca√Įna.

El jutjat ha d'escoltar encara la declaraci√≥ d'una de les v√≠ctimes que no ha pogut acudir a declarar i la d'una segona que √©s estrangera i no ha pogut ser localitzada, encara que de moment no hi ha data per a estes noves dilig√®ncies.

Homicidi provisional

Les tres morts que s'atribuixen a Jorge Ignacio P.J. han sigut qualificades provisionalment d'homicidis per la Fiscalia, per√≤ les fam√≠lies de les v√≠ctimes, tant en el cas de Marta com en el de Lady Marcela, una jove que va morir el 15 de juny de 2019, i de Arlene R., que va morir en abril de 2019, les dos en Val√®ncia, han considerat que els fets podrien conduir a acusacions d'assassinat.

En alguns dels casos, la coca√Įna usada per Jorge Ignacio era de gran puresa, el que incrementava el risc de mort provocada per la intoxicaci√≥, segons consta en les an√†lisis que obren en la causa.

En les declaracions del passat 24 de novembre les testimonis van afirmar que el suposat assass√≠ de Marta Calvo, Jorge Ignacio P.J., introdu√Įa coca√Įna en els genitals de les seues v√≠ctimes de manera sorprenent i a tra√Įci√≥.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"500 dècims d'un quint premi en una associació d'Alzheimer de Novelda" "Demanen a Sanitat que explique els protocols a seguir per a la vacunació"