Ximo Puig repetix com a president de la Generalitat Valenciana

Serà el seu segon mandat presidint la màxima institució d'autogovern dels valencians
Ximo Puig, segona legislatura com a president dels valencians | Generalitat Valenciana

 

Este dijous Ximo Puig, del PSPV–PSOE, ha sigut investit president de la Generalitat Valenciana amb 52 vots: els dels socialistes, els de Compromís i els d'Unides Podem. Esta majoria absoluta que ha obtingut el sèptim president de la Generalitat democràtica, ha comptat amb 46 vots en contra: els del PP, Ciudadanos i Vox.

 

 

Comença d'esta manera el Botànic II, escenificat ahir amb la firma del pacte 'in extremis' en el Castell de Santa Bàrbara d'Alacant. Durant dos dies, el ple de les Corts ha estat debatint la investidura del president morellà. El debat ha conclòs amb la votació de les 18.27 hores, moment en què Puig ha obtingut els vots necessaris per a ser el segon president dels socialistes valencians, després de Joan Lerma.

 

 

El president Puig revalida d'esta manera el seu mandat al capdavant de la Generalitat Valenciana, que va suposar la fi de l'hegemonia absoluta del Partit Popular l'any 2015. La presa de possessió serà el diumenge 16 de juny, a les 12.00 hores. Una decisió criticada per algun dels grups de la Cambra, ja que l'obertura de l'hemicicle en diumenge suposa un increment en el gasto públic.

 

En el seu últim discurs, el socialista ha agraït als altres grups les seues intervencions «en térmens generals, el respecte» i, dirigint-se als grups que li han donat suport com a president, ha agraït «la seua voluntat de continuar treballant junts i mirar al futur amb esperança» després d'haver demostrat, durant l'anterior legislatura, ser capaços de «governar des de la diversitat i conseguir l'èxit».

 

A més, des del perfil personal del president, ha expressat amb un marcat caràcter institucional que «no hi ha un honor més gran per a un valencià que ser president dels valencians». I, encara ha afegit, «intentaré assumir este repte amb tota la dignitat que exigix el càrrec».

 

Comença, per tant, la X legislatura democràtica valenciana, amb els pactes municipals de teló de fons. Caldrà vore si les amenaces d'expulsió de PSOE i Compromís als regidors que no faciliten un 'Botànic' municipal es complixen, com en el cas de Sueca, a on els socialistes volen governar amb PP i Ciudadanos i deixar Compromís fora de l'alcaldia per primera volta en 12 anys. 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Carrefour oferix milers de llocs de treball este estiu" "C. VALENCIANA: Desk challenge, el perillós repte que s'estén entre els alumnes d'ESO"