Agricultura inicia actuacions contra el mosquit tigre en zones verdes de València, Castelló, Torrent, Paterna i Sagunt

VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha iniciat actuacions per a reduir la presència del mosquit tigre (Aedes albopictus) en zones verdes dels municipis de València, Castelló, Torrent, Paterna i Sagunt, en el marc de l’estratègia de la Tècnica de l’Insecte Estèril (TIE), que consisteix en la cria massiva d’insectes de la mateixa espècie a combatre que, després de ser esterilitzats mitjançant irradiació, són alliberats sobre la superfície.

D’aquesta manera, s’aconsegueix “controlar la població del mosquit tigre i reduir els seus nivells de tal manera que les molèsties provocades i les possibilitats de transmissió de malalties es redueixen”, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

S’han triat aquestes cinc localitats a causa de la seua grandària i densitat de població, i s’uneixen a altres en les quals es porta realitzant aquesta iniciativa des del 2016, com Polinyà del Xúquer, Albalat de la Ribera, Betxí, La Vilavella, Riola, Benicull, a les zones residencials de la Vallesa i La Canyada (Paterna), així com al Parc Central d’aquesta localitat.

En concret, a València la zona d’actuació és els jardins de Vivers; a Castelló, els parcs Ribalta, Rafalafena, Roses i Geòleg José Royo. A Torrent, les àrees seleccionades són els parcs Central, Hort de Trénor, de les Autonomies, i de Plaça d’Amèrica. Parc Central i Parc de l’Alborgí a Paterna. També s’ha engegat al Parc de l’Aigua, Plaça de la Glorieta i Plaça de L’Aljub a Sagunt. Totes aquestes zones aconsegueixen una superfície de 63,65 hectàrees i la tractada és de 135,37 hectàrees.

En aquestes zones es realitza l’alliberament de més de 2.000 mascles per hectàrea i setmana. Aquests alliberaments de mascles es complementen amb activitats de conscienciació i informació a la ciutadania, revisió de possibles llocs de posada i control dels imbornales on puga proliferar l’espècie. Actualment, la capacitat de producció als centres de la Conselleria ascendeix a 500.000 mascles estèrils per setmana.

A més, s’estan realitzant jornades formatives per part de tècnics de Conselleria. Als municipis de Torrent i València ja s’han realitzat.

A la Comunitat Valenciana, l’àrea tractada ha passat de 45 hectàrees a 177 hectàrees en quatre anys. Des de la Conselleria es realitza un seguiment setmanal de l’evolució de poblacions. La superfície monitorizada és de 310 hectàrees, de març a novembre, tots dos inclusivament.

ÚLTIMES NOTÍCIES