APV proposa donar la gestió de la zona nàutic-esportiva de la Marina a Serveis Marítims Port Eivissa i Ocibar

VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Valencia (APV), reunit hui dilluns de forma extraordinària, ha proposat atorgar la concessió per a la gestió de les instal·lacions nàutic-esportives de la Marina a la UTE formada per Serveis Marítims Port Eivissa, S.L. i Ocibar, S. A.

Així s’ha acordat en una reunió extraordinària en l’ordre de la qual del dia estava la selecció de l’oferta del concurs públic per a la gestió de les instal·lacions nàutic-esportives de la zona nord del port de Valencia (en La Marina), segons ha informat l’APV en un comunicat. En la sessió de hui també s’han adjudicat les obres del moll de contenidors de l’ampliació nord.

La inversió en este contracte ascendix a 84.820.348,93 euros i el termini de la concessió serà de 35 anys, ampliables amb fins a un màxim de dues pròrrogues successives de 8 i 7 anys, respectivament.

Prèviament a la concessió, l’empresa sotmetrà la seua proposta al tràmit d’informació pública i d’informes oficials, conforme al que es disposa en l’apartat 6 de l’article 86 del Text Refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant.

Amb la decisió del Consell d’Administració de l’APV “es dissipa la incertesa sobre la continuïtat d’una de les activitats fonamentals del Consorci València 2007, evitant-se així qualsevol perjudici als usuaris actuals de les instal·lacions, i es donen els primers passos per a la posada en valor d’esta àrea d’usos nàutic-esportius de Valencia, en perfecta harmonia amb l’entorn”, ha destacat l’APV en un comunicat.

Així mateix, “s’elimina qualsevol dubte que poguera tenir la Comissió Europea i altres organismes comunitaris que estaven disposats a executar una sanció al Regne d’Espanya”, ha afegit.

L’objecte de la concessió és l’adequació i explotació de les instal·lacions nàutic-esportives de la zona nord del Port de Valencia i inclou la prestació de la gestió dels llocs d’amarre; el servei de control marítim; el subministrament de carburants a embarcacions, el subministrament d’aigua, energia elèctrica, telefonia i transmissió de dades i el servei d’aparcament de vehicles.

També és objecte del contracte la recollida selectiva de brosses i residus; el desenvolupament d’activitats de caràcter formatiu i educatiu i de suport a l’esport nàutic en el camp de la nàutica esportiva, com poden ser cursos de vela en les seues diferents variants; l’organització d’esdeveniments i competicions esportives i activitats culturals; els serveis d’encallada i reparació d’embarcacions, especialment destinats a prestar un servei integral als usuaris de les instal·lacions i els serveis comercials com l’explotació de locals comercials, oci i/o restauració, o oficines.

Segons l’APV, l’ordenació dels amarres proposta millorarà la productivitat i la competitivitat, i permetrà augmentar la presència d’embarcacions tant de gran eslora com de xicoteta i mitjana eslora, “sense deixar d’atendre a embarcacions de caràcter social, amb la construcció d’una marina seca per a atendre més adequadament estos tipus de vaixells més xicotets”.

El projecte contempla 370 amarres en la dàrsena interior (de 12 metres fins a 130 metres d’eslora) 74 amarres en la dàrsena nord (de 24 metres a 115 metres d’eslora) i 227 amarres en la dàrsena sud (des de 6 metres fins a 40 metres d’eslora).

ÚLTIMES NOTÍCIES