Benidorm segueix en risc màxim per coronavirus


Rebre les notícies de València Diari

La situació epidemiològica a Benidorm continua vigilà de prop pel Ministeri de Sanitat, ja que segueix en risc màxim per l’elevada incidència acumulada de positius per coronavirus, a causa de l’impacte del turisme britànic, i que ja ha causat diversos focus de contagi.

La incidència acumulada continua sent alta

Encara que els casos positius han descendit en els últims dies, la incidència acumulada continua sent alta respecte a la resta d’Espanya. La capital de la Costa Blanca s’ha vist afectada, segons Sanitat, per casos importats del Regne Unit, que viu des de fa setmanes una situació d’emergència.

Focus de contagi

Dos excursions a Benidorm en les quals han participat persones majors de 65 anys d’Orense han originat dos brots de coronavirus.

D’esta manera, Benidorm està darrere de dos focus de contagi de ciutadans d’Orense i Oviedo que van ser de viatge a la costa valenciana. A la ciutat gallega es van aconseguir el dijous els 138 casos actius, dotze més que en la jornada anterior, part d’ells associats a dos excursions de majors de 65 anys realitzades a Benidorm (Alacant), que acumulen ja 92 contagis.

Els casos es concentren a Orense i Barbadás, subratlla la Conselleria de Sanitat. A Oviedo, mentrestant, s’han registrat 40 positius, la qual cosa ha obligat a obrir una unitat UCI.

La situació és preocupant

Les xifres són de moment baixes, la incidència és lleugerament superior als 40 casos per 100.000 habitants, però lògicament este augment gradual i la permeabilitat que dóna la nova situació ens porta a estar preocupats“, ha explicat en declaracions facilitades a la premsa el gerent de l’àrea sanitària gallega, Félix Rubial, qui ha cridat a continuar mantenint les mesures sanitàries.

Preocupació pels viatges del Imserso

Sanitat està preocupada a més per la imminència dels viatges del Imserso, que es multipliquen a partir de desembre. En este context, la incidència acumulada a 14 dies va ser el dijous en el conjunt de la Comunitat Valenciana de 58 positius per cada 100.000 persones pels 51 de la mitjana espanyola.

Millor en 2022

Mentre l’evolució epidemiològica apunta a una millora i després d’este disgust en el pont festiu, almenys a Benidorm tornen de la fira de Londres World Travel Market amb bons auguris a més llarg termini, sobre les reserves dels turistes britànics per a la primavera i l’estiu de 2022, que han augmentat ja un 20%, segons el president de la Diputació d’Alacant i del Patronat de Turisme Costa Blanca, Carlos Mazón.

El sector compta a més amb una campanya de promoció especial secundada per la institució provincial per a rellançar este mercat emissor, el més important per a Benidorm al costat del nacional, al desembre. El president dels hotelers de Hosbec també ha corroborat el nou punt d’inflexió amb les primeres reserves ja fins i tot per a 2023.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies