CCOO rebutja que el mecanisme RED de l’automòbil prevalga a empreses que ‘destruïxen’ ocupació

VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

CCOO ha manifestat que, a pesar que defensa l’engegada del mecanisme RED per al sector de l’automòbil, ha d’estar “pensat per a protegir l’ocupació i no per a prevaldre a aquelles empreses que ho destruïxen”.

El sindicat “no compartix que siga condició per a accedir al mateix que s’haja produït destrucció d’ocupació prèvia, la qual cosa condiciona la seua execució en la pràctica”, ha assenyalat en un comunicat, després de l’aprovació d’este mecanisme, que s’aplicarà en la fàbrica de Ford a Almussafes.

Perquè una empresa fabricadora d’automòbil puga beneficiar-se d’aquesta mesura, ha d’haver acomiadat almenys un 25% de la plantilla des de l’1 d’abril del 2022. El sindicat considera “un error” esta condició perquè “va en contra de la transició justa del sector de la interlocutòria i de les empreses, que, amb mesures internes de flexibilitat, han pal·liat les conseqüències de la transformació que està vivint el sector, i estes empreses no haurien de ser penalitzades per això”.

Segons CCOO, “el sector necessita mesures que protegisquen a la interlocutòria i a tota la cadena de valor a futur, i no només mesures ad-hoc per a una empresa fabricadora de la interlocutòria determinada”.

Així, considera que “el mecanisme RED no pot ser un vestit a mesura per a les empreses que porten anys destruint ocupació, oblidant-se de les quals han afrontat la transformació sectorial, sense destruir-ho, pactant mesures de flexibilització interna a través de la negociació col·lectiva”.

CCOO ha destacat que “gràcies a la pressió” que ha exercit s’ha incorporat a les empreses auxiliars i a la resta de la cadena de valor en l’aplicació i efectes del mecanisme RED, encara que ha lamentat que, “perquè les empreses del sector es beneficien d’este mecanisme, les constructores hagen d’haver destruït ocupació de manera sostinguda”.

CCOO ha valorat que el mecanisme permet l’adaptació a sectors determinats que enfronten processos de transformació o problemes conjunturals. “Per això, estes mesures han de servir perquè sectors, com el d’interlocutòria, que travessen una transformació, possiblement, més potent i impactant, que les viscudes en altres etapes de la seua història, fruit de l’electromovilitat i la necessària descarbonització progressiva de la seua indústria, puguen seguir sent motors industrials i de generació d’ocupació”, ha afegit.

Segons l’organització sindical, “les mesures necessàries han de centrar-se a recolzar la transformació del sector, evitant la destrucció d’ocupació de qualitat i formant a les persones en les noves competències que exigix este procés”.

A més, ha defensat que “ha de garantir-se el compromís d’inversió necessari per a afrontar la transformació de les empreses del sector”.

ÚLTIMES NOTÍCIES