La parada de la central nuclear de Cofrents tensa el preu de la llum

Iberdrola inicia la recàrrega de la central nuclear de Cofrents, que preveu parar 35 dies

La central nuclear de Cofrents pararà durant 35 dies per fer la recàrrega programada de combustible. Esta parada per motius tècnics tensa encara més el preu de l'electricitat.

La central s'ha desacoblat de la xarxa elèctrica nacional esta matinada per començar la seua vint-i-tresena recàrrega de combustible, en què invertirà més de 22 milions d'euros.

Esta parada tècnica de Cofrents coincideix amb les recàrregues d'Ascó I (Tarragona) que es prolongarà fins al 19 de novembre i amb la d'Almaraz I que començarà el 21 de novembre. Entre les tres plantes sumen el 43% de la potència nuclear espanyola.

Durant la recàrrega, que té una durada prevista de 35 dies, se substituiran 228 elements de combustible dels 624 que componen el nucli del reactor, de manera que dispose de prou combustible fresc al vas per abordar un nou cicle operatiu.

A més, Iberdrola realitzarà les inspeccions periòdiques de seguretat i el manteniment preventiu associat que únicament es pot realitzar amb la central parada i es duran a terme 26 modificacions o millores de disseny, tot això per garantir que la central seguisca operant amb els millors estàndards de seguretat i fiabilitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El xicotet comerç avança les campanyes comercials per a reactivar l'econòmica" "Trucs per a comprar en línia de manera segura i evitar les estafes"