La majoria de galletes infantils no són saludables

De mitjana, un de cada tres grams d'aquest tipus de galetes són directament sucres

Lamentablement, les galletes constitueixen ara com ara la principal aportació nutricional del berenar de molts xiquets. No és estrany si es considera que amb elles els pares s'estalvien l'esforç de preparar el tradicional entrepà i els nens les consumeixen feliços, ignorants els uns i els altres dels riscos associats quan són presents de forma habitual a la dieta.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que huit de cada deu galletes infantils no són saludables.

L'OCU, en el marc del Projecte Alimentació saludable per al xicotet consumidor, adverteix que 253 de les 305 galletes infantils seleccionades tenen una valoració D o E a Nutriscore, la més baixa possible.

Només 15 galletes tenen una valoració A o una B i es tracta normalment de les tradicionals galetes tipus Maria sense sucres afegits, però amb edulcorants, que solen ser les menys desitjables per als xiquets.

És precisament el sucre, en aquest cas el seu excés, l'aspecte que més llasta la valoració nutricional.  OCU adverteix que, de mitjana, un de cada tres grams d'aquest tipus de galletes són directament sucre. I les que l'exclouen ho solen substituir per polialcohols, un tipus d'edulcorants el consum dels quals pot tenir efectes laxants, més en nens si és possible pel baix pes corporal.

Però és que la resta dels ingredients no són millors: greixos saturats, que poden sumar un altre terç del pes, farines refinades, aromes i tota classe d'additius. La poca fibra que tenen (un 3%) sol ser afegida, igual que els possibles minerals i vitamines, innecessaris si se segueix una dieta variada i equilibrada.

En definitiva, el consum de galletes ha de ser ocasional i en xicoteta quantitat, fins i tot de les que tenen una valoració nutricional A o B, ja que es tracta de productes ultra processats amb una àmplia varietat d'additius.

L'ideal és substituir-les per pa integral amb oli d'oliva, formatge, crema d'untar vegetal o tomàquet. Fins i tot un tros de pa integral amb un parell d'unces de xocolata negra (mínim 70% de cacau) resulta més sa. La fruita i els fruits secs naturals, sense fregir ni salar, també hi podrien ser presents.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les perruqueries i estètiques es pengen per no aconseguir la baixada de l'IVA" "Reduflació: encarir un producte sense augmentar-ne el preu"