Alguns negocis ja cobren un suplement pel coronavirus

Clíniques dentals, peluqueríes i altres sectors apliquen un cost 'extra' per la desinfecció dels locals i la pèrdua de clientela
Alguns negocis comencen a cobrar als seus clients un suplement pel coronavirus | EuropaPress

 

Després del confinament per la crisi del coronavirus, la realitat va tornant, a poc a poc, a la nova normalitat a la que tot el món ens haurem d'acostumar. Esta 'nova normalitat', per exemple, implica reobrir negocis però amb noves normes que han de respectar segons les ordres de les autoritats sanitàries, com l'aforament màxim o la distància mínima entre clients. 

 

Eixe fet està provocant que alguns negocis, davant de la difícil situació econòmica que estan passant, hagen començat a aplicar un suplement als seus servicis per a pal·liar les pèrdues. Segons ha informat 'ElNacional.cat', eixe suplement s'anomenaria suplement coronavirus, i l'estarien començant a aplicar negocis com clíniques dentals o peluqueries, a causa dels canvis dels locals a on treballen. 

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

Des de la reobertura dels negocis, les autoritats sanitàries obliguen a la desinfecció dels locals, en molts casos més de dos voltes al dia, igual com a l'obligatorietat de l'ús de material com mascaretes i guants. En molts casos, les característiques dels locals impedixen que hi haja més d'un o de dos clients al mateix temps.

 

El cas dels dentistes i les peluqueries és més obvi, perquè per a dur a terme la seua faena han de tindre un contacte directe amb el client, un fet que fa que hagen de prendre encara més mesures higièniques i de seguretat. 

 

Els negocis han d'avisar i rebre l''Ok' del client per a aplicar el suplement

Per a frenar les pèrdues econòmiques que provoquen estos gastos 'extra', que se sumen al menor volum de clientela a conseqüència de la limitació d'aforament, els professionals han implementat estos suplements. 

 

Però cal recordar que aplicar-lo només és legal si s'avisa el client i ell dona el seu consentiment. D'altra forma, el negoci estaria cometent una il·legalitat que el client podria reclamar, tal com ha recordat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!