Samsung i Apple, acusades de superar la radiació permesa en alguns models de mòbils

Mòbils

Samsung i Apple acusades de superar la radiació permesa en alguns models de mòbils | Cedida

 

Els gegants tecnològics Apple i Samsung han sigut denunciats per superar les radiacions permeses en alguns dels seus models de telèfons mòbils. Els denunciants són usuaris dels models afectats, ja que els nivells de radiació que, presumptament, presenten són perjudicials per a la salut. Entre els models afectats hi ha l’iPhone X, l’iPhone 8, l’iPhone 7 Plus, el Galaxy S8 i el Note 8.

 

Les companyies estan acusades de negligència i enriquiment injust, entre altres delictes

La denúncia col·lectiva al·lega que «numerosos estudis científics han demostrat que l’exposició a les radiacions de radiofreqüència afecta els organismes vius», de manera que pot ser perillós per als usuaris. Especialment, per a aquells que porten els dispositius en les butxaques, perquè els nivells de radiació són un 500% superiors als límits permesos, segons una investigació publicada pel ‘Chicago Tribune ‘.

 

A més, com que els fabricants, Apple i Samsung, eren conscients dels riscos, els denunciants consideren que es tracta d’un cas de «negligència, trencament de la garantia, frau de consum i enriquiment injust». Els usuaris afectats exigixen que es determine l’impacte de la radiació i que les companyies es facen càrrec dels «costos de monitoratge mèdic» i de «compensacions i mesures cautelars».

 

 

Apple i Samsung asseguren que els dispositius complixen els nivells establits

La radiació té diferents efectes perjudicials per a la salut, entre les que s’inclouen el risc de càncer, danys genètics, canvis en l’aparell reproductor, dèficits de memòria i desordres neurològics, tal com afirmen els demandants. Però, encara que la radicació puga produir eixos efectes, no s’ha demostrat que l’exposició a telèfons mòbils puga implicar casos de càncer ni altres malalties.

 

No s’ha demostrat que l’exposició a telèfons mòbils puga implicar casos de càncer ni altres malalties. | Sinc

 

A pesar d’això, els límits d’absorció de la radiofreqüència s’establix en 1,6 watts per quilogram, segons la Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units, institució que ha certificat tots els productes que s’inclouen en la denúncia. La Unió Europea, en canvi, limita la radiació en 2 watts per quilogram, un nivell un poc superior a l’americà.

 

Tant Apple com Samsung asseguren que els seus dispositius són segurs i complixen els límits establits. La marca americana exposa que les proves que s’han practicat en els mòbils no són adequades i la marca sud-coreana ha afirmat que «els nostres dispositius complixen els mateixos protocols d’avaluació empleats en tota la indústria».

 

També pots llegir…