Prendre un got de suc de taronja al dia puja el risc de càncer

Siga natural o envasat, han alertat del seu risc. En canvi, asseguren que les begudes 'light' sí que són bones
El suc de taronja resulta perillós pel seu alt contingut en sucres | Pixabay

 

Beure un suc natural o envasat pot comportar greus problemes de salut, i un dels més impactants és l'augment del risc de patir un càncer. D'eixa manera ho han determinat uns científics francesos, que han arribat a la conclusió que el consum diari de begudes amb sucres fa pujar un 18% les possibilitats d'afectació, una xifra que arriba al 22% en el cas del càncer de mama.

Esta és la conclusió a la que han arribat els científics de la Universitat Paris 13, després de fer proves amb més de 100.000 francesos amb una mitjana d'edat de 42 anys. De la mostra de persones que han triat, s'ha analitzat la seua dieta completa durant pràcticament una dècada sencera. Durant eixe període, s'han registrat més de 2.000 casos de càncer.

«Consum de begudes amb sucre és un risc per a l'obesitat»

Segons ha explicat 'RAC 1', l'estudi dels científics ha sigut publicat en la revista científica 'BMJ'. A més, han establit una relació entre el consum de begudes amb sucres i l'augment de risc per mort prematura: «L'alt consum de begudes amb sucres és un factor de risc per a l'obesitat i l'augment de pes, que alhora és un factor de risc per a contraure càncer», assegura Mathilde Touvier, una de les autores de l'estudi sobre les begudes ensucrades.

Les begudes light o amb edulcorants artificials són més segures

Un altre dels factors que han advertit ha sigut que no importa que la beguda siga natural o envasada, ja que seguixen contenint altes quantitats de sucres d'una manera o d'una altra.

A pesar d'això, els resultats s'han de prendre amb mesura, ja que no han conseguit demostrar quina és la causa-efecte empírica. No obstant això, i en contra del que podem imaginar, l'estudi ha revelat que les begudes 'light' o amb edulcorants artificials que substituïxen al sucre, sí que són més segures.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"PREOCUPANT: L'element tòxic que abunda en l'organisme dels valencians" "Es destapa la veritat sobre si és legal, o no, conduir amb xancletes"