Sanitat retira un lot d'Omeprazol del mercat

Els resultats obtinguts estan fora d'especificacions en l'assaig d'identitat
L'Omeprazol s'utilitza per a combatre la cremor d'estómac | Cedida

 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha tornat a actuar, esta volta a causa d'un dels medicaments més populars. L'organisme que depén del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar, ha ordenat la retirada d'un lot d'Omeprazol.

El lot que ha hagut de ser retirat ha sigut fabricat per la farmacèutica Smilax Laboratories Limited i més tard distribuït per Farma-Química Sud. La causa que ha provocat que s'haja ordenat la seua retirada és que s'hagen obtingut «resultats fora d'especificacions en l'assaig d'identitat», segons ha publicat el diari 'Información'.

Demanen a les comunitats autònomes que facen el seguiment de la retirada

Segons l'alerta que ha fet l'AEMPS, el lot que estaria afectat és el 11072/10/42, amb data de caducitat 03/2021, d'Omeprazol Ph. Eur. Farma-Química Sud S.L. A més, l'Agència ha demanat a les comunitats autònomes que facen un seguiment de la retirada d'este lot.

L'Omeprazol és un inhibidor de la bomba de protons de la superfície de la cèl·lula parietal gàstrica. És un medicament que ajuda a disminuir l'àcid que es produïx en l'estómac i molt usat per persones amb tendència a la cremor. També és freqüent anomenar-lo popularment 'el protector', ja que es recepta junt amb altres medicaments per a protegir l'estomac dels efectes adversos d'altres pastilles.

Segona actuació de l'AEMPS en pocs dies

Ahir dijous, l'AEMPS també va fer pública la retirada d'un medicament que s'utilitza per al tractament del Parkinson. Concretament, dos comprimits de Ropinirol Cinfa 0,25 mil·ligrams recoberts amb la pel·lícula efg.

Els lots retirats i la seua data de caducitat són els següents: lot N002 amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020 i el N003 que també té la mateixa data de caducitat.

El principi actiu d'eixe fàrmac forma part d'un grup de medicaments denominats agonistes de dopamina. Estos actuen de la mateixa manera que un neurotransmissor que es troba en diferents parts del cervell.

Les persones amb la malaltia del Parkinson tenen baixos nivells de dopamina en algunes parts del cervell. El Ropinirol permet que disminuïsquen alguns dels efectes de la malaltia neurodegenerativa, com els tremolors.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ESCÀNDOL: La confessió de Google que t'indignarà" "L'esperada novetat de Mercadona que serà tendència este estiu"