Retiren del mercat un antiinflamatori per un error del prospecte

El medicament en qüestió és el ‘Deflazacort Sandoz’, i forma part del grup dels corticoesteroides sistèmics
Retiren del mercat un antiinflamatori per un error del prospecte | Cedida

 

Un lot d’antiinflamatoris ha estat sigut del mercat este divendres per un error del prospecte. Concretament, el ministeri de Sanitat, Consum i Seguretat Social ha hagut de prendre esta mesura amb un medicament que rep el nom de ‘Deflazacort Sandoz’, que té propietats antiinflamatòries i anticolinèrgiques i s’engloba dins el grup dels corticoesteroides sistèmics.

El medicament és el ‘Deflazacort Sandoz’

El lot afectat és el N012 del medicament ‘Deflazacort Sandoz 6 mg comprimits EFG, 20 comprimits’, que té el 31 de gener de 2022 com a data de caducitat, tal com ha informat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris —AEMPS—.

En eixe sentit, el prospecte erroni arreplga que el fàrmac és el ‘Deflazacort Sandoz 30 mg comprimits EFG, 10 comprimits’.

Sanitat ha demanat la retirada immediata del mercat

Per eixe error en el prospecte que afecta a la quantitat especificada, Sanitat ha ordenat la retirada immediata del mercat de totes aquelles unitats que hagen sigut distribuïdes. Està previst, per tant, que els productes afectats es retornen al laboratori per les vies habituals.

El ‘Deflazacort Sandoz’ és, com hem dit abans, un antiinflamatori, que està destinat a incidir sobre malalties reumàtiques, del col·lagen i de la pell. A més, també és efectiu contra malalties al·lèrgiques, pulmonars, oculars, hematològiques, gastrointestinals, hepàtiques i renals. 

 

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La pèssima notícia que ha donat WhatsApp a molts usuaris" "ALACANT: Cau el 1r i 2n premi de la loteria nacional"