EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Retiren un lot d'Amlodipino per un error en la data de caducitat

Sanitat insta totes les comunitats autònomes a fer un seguiment de la retirada del lot afectat
El medicament no indica correctament la seua data de caducitat  | vir.es

 

L'AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris) ha estipulat que es retire i es torne al laboratori d'origen el lot d'un medicament utilitzat per a la tensió arterial: Amlodipino Vir 10 mg, 30 comprimits. El lot en qüestió presenta un error en la data de caducitat estipulada, que indica que el medicament caduca en abril del 2021, quan realment caduca en març de 2022.

 

L'AEMPS ha qualificat l'error d'Industria Química y Farmacéutica Vir, SA., laboratori encarregat de fabricar el medicament, de classe 2, classificant-lo com a defecte d'embalatge i d'informació en la data de caducitat. El ministeri de Sanitat. Consum i Benestar Social insta a totes les comunitats autònomes a que realitzen seguiments de la retirada del lot en qüestió, l'N005.

 

 

L'Amlodipino es recepta a aquelles persones que tenen dificultats o problemes en la seua tensió arterial, però també l'usen persones que patixen un dolor de pit conegut com a angina de Prinzmetal. En els pacients amb hipertensió, el fàrmac funciona relaxant els vasos sanguinis, de manera que la sang puga fluir més fàcilment a través seu. 

 

L'error s'ha detectat al lot N005 | CatalunyaDiari.cat
 

 

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!