El xicotet comerç avança les campanyes comercials per a reactivar l'econòmica

Confecomerç insisteix que els comerços "estan proveïts i ho estaran d'ací a Nadal" encara que recomana planificació de compres per evitar possibles faltes d'estoc en productes puntuals

Un ritme de venda més lent de l'esperat i la confusa flexibilització de campanyes comercials com el 'black friday', que ningú sap exactament com es regulen, fa que els xicotets comerços de la Comunitat Valenciana parlen d'una “reactivació comercial” que no va la velocitat esperada.

Des de Confecomerç, l'associació autonòmica que aglutina una part important d'este sector, parlen d'“un final d'any atípic, en què a les portes de la que serà la primera campanya de Black Friday i de Nadal sense estat d'alarma i sense restriccions després de la Covid, tot apuntava a unes bones previsions, però la veritat és que encara estem amb un ritme menor de reactivació de l'activitat comercial del que s'esperava”.

Per això encara asseguren que el xicotet comerç “continua el seu camí cap a la recuperació” també apunten que encara “no s'entreveu un escenari similar al que teníem abans de la pandèmia i proper a la normalitat”.

Entre les raons d'este alentiment que no permet assolir les expectatives, Comfecomerç fa referència a factors externs com és l'increment dels costos energètics (llum, gas, benzina), l'alça de la inflació (la desmesurada pujada de preus per l'encariment de les matèries primeres), l'augment del transport com els nòlits marítims que representen obstacles que estan alentint i contenint la reactivació comercial”.

A més, adverteixen que a sectors com el d'equipament personal “(roba, calçat, complements) els està costant força més que a altres activitats i fins i tot alguns casos estan pitjor que abans de la pandèmia”.

'Retards' i temor al desproveïment

 

Amb este escenari, reconeixen que les campanyes s'avancen, però és que a més a això “s'hi suma la previsió que estan tenint els consumidors d'adquisició de productes davant de possibles 'retards' que pogueren produir-se fonamentalment d'articles relacionats amb telefonia, tecnologia, jocs d'atzar o joguines, precisament a causa de la manca de semiconductors i altres matèries primeres que són l'origen de la manca de subministraments”, asseguren des de la confederació autonòmica.

D'altra banda, malgrat que els comerços recomanen als consumidors que facen una planificació de les seues compres, de cara a evitar possibles faltes d'estoc en productes puntuals com ara tecnologia o determinades joguines, des de Confecomerç insisteixen que “en línies generals els comerços estan abastits i ho estaran d'aquí a Nadal”.

Ofertes i regulació a les campanyes

 

Quant a les campanyes puntuals com Black Friday o Cibermonday assenyalen que no sembla que este any tinguen una durada de pocs dies, “sinó que cada cop s'avança més en l'oratge”. En este sentit, alerten que “ara més que mai els consumidors han d'estar atents i vigilants davant les ofertes del comerç en línia, ja que aprofitant la tirada i la forta promoció que tenen estes campanyes algunes accions poden resultar fraudulentes”.

Pel que fa als permanents descomptes, des de Confecomerç assenyalen “la necessitat de comptar amb un marc normatiu idoni que regule els períodes de rebaixes, per tal que la pràctica comercial complisca totes les garanties per al comerciant i el consumidor”.

Esperança a les vendes de Nadal

 

De cara a les pròximes setmanes, asseguren que els comerciants “tenen les seues esperances dipositades principalment a la campanya de Nadal, no exempta d'obstacles com hem esmentat anteriorment, però que este any per primera vegada es reprenen els esdeveniments, cosa que representa un element diferencial, que potser permeta reactivar el sector”.

“A això a més se li suma la motivació pels actes previstos amb motiu de les festes i reprendre les celebracions, fet que encoratja a una regeneració de l'activitat, que, encara que no es preveu que siga a un nivell prepandèmia, pot ser un punt de partida de cara al pròxim any”, conclouen amb cert optimisme.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"3 de cada 5 espanyols ja compren la loteria de Nadal a través d'Internet" "Et vas comprar un cotxe entre el 2006 i el 2013? Pots reclamar el 15% del preu"