L'emotiva volta a la ràdio de Julia Otero: cal celebrar la vida

Julia Otero s'ha tornat a posar al capdavant dels micròfons de 'Julia en la Onda' després d'haver estat mesos lluitant contra el càncer
Julia Otero en el seu retorn a 'Julia en la Onda' | Onda Cero

“Quan es trepitja l'infern s'aprén ràpidament a celebrar la vida”, va ser uns dels primers missatges que va llançar ahir dilluns Julia Otero en el seu retorn a la ràdio després d'haver superat amb èxit un càncer de còlon diagnosticat el febrer del 2021.


“Quasi s'ha completat una volta al sol des que vaig deixar d'estar enfront d'aquest micròfon en Onda Cero; sembla ahir, però han passat moltíssimes coses, algunes fins i tot bones, encara que cal entrenar la vista i l'olfacte per a distingir aqueixes xicotetes alegries diàries que es van creuant en el camí. Sempre n'hi ha però existeix una condició, cal estar molt atents”, va afirmar la periodista.

“L'atmosfera no és bona però en temps de còlera apostar per la serenitat és el revolucionari”

 

Després de mostrar-se “enormement feliç” del reconeixement obtingut per Carmen Juan, la subdirectora del programa que l'ha substituïda aquest temps, Julia Otero va voler reivindicar la màgia de la ràdio: “Quan es trepitja l'infern s'aprén ràpidament a celebrar la vida i això és el que la ràdio ha d'intentar cada vesprada, celebrar la vida, divertir, entretindre, fer pensar, acompanyar i tocar una mica els nassos, això també”, va assegurar la directora i presentadora de 'Julia en la Onda' (Onda Cero).


“L'atmosfera circumdant no és bona, no ens enganyem: s'emporten els crits, la mala llet, les mentides, l'insult, la desqualificació però això no és el Congrés dels Diputats, això és la ràdio”, va fer broma. “I si cal navegar a contracorrent es fa. En temps de còlera el revolucionari és apostar per la serenitat”, va prosseguir per a a continuació reivindicar “l'educació que no és blanor, el respecte que no és covardia i la crítica que no és xisclar ni faltar sinó argumentar”. “Aqueixa és la ràdio que ens agrada”, va afirmar.


La periodista de 62 anys va mostrar els seus desitjos que en aquest any que acaba de començar “puguem eixir de ja d'aqueixa roda de hàmster en la qual estem des de principis del 2020. Veurem com arranca i com ho anem retratant”.

Després d'aqueixos a penes cinc minuts en els quals es va dirigir a l'audiència per a reprendre el contacte diari, la periodista ja va començar a avançar els continguts del seu programa, entre els quals destacava la presència de Joan Manel Serrat. “Ell ja no concedeix entrevistes, però hui fa una excepció amb la seua veïna del Poble Sec”, va dir orgullosa.


Tornava així a l'estudi d'Onda Cero a Barcelona onze mesos després que li fora diagnosticada la malaltia en un control mèdic rutinari. La periodista ho va anunciar llavors directament en el seu programa i també va revelar que no anava a desconnectar totalment de les ones: “Entre quimio i quimio em faré un volt per la ràdio”. I va complir amb la seua paraula. La periodista ha aparegut al llarg d'aquests mesos en Julia en l'ona amb entrevistes especials com la de Concha Velasco i emotius homenatges com el que li va realitzar a Almudena Grandes. Ahir ho va tornar a fer, però per a quedar-se.


Els usuaris de les xarxes socials han celebrat la volta de Julia Otero a Onda Cero.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ivana Icardi i Hugo Sierra trenquen després del naixement de la seua filla Giorgia" "Kiko Rivera caçat cometent quatre infraccions de trànsit"