Avancen la vacuna dels joves entre 20 i 29 anys a la primera setmana d'agost

Puig assegura que el 61,6% de valencians a vacunar, "gairebé 2,8 milions de persones, té ja a l'almenys una dosi"

L'avançament en una setmana de la vacunació a persones entre 20 i 29 anys al costat d'una reiterada crida a "un últim esforç" per part dels joves són els principals missatges que llança hui Puig davant unes xifres cada vegada més altes de nous contagis COVID.

No obstant això, també recorda que entre la gent gran, la vacunació sembla estar sent eficient d'acord amb les dades: "Gràcies a la prioritat que fixem per vacunar per franges de risc, de major a menor edat, hui no tenim a cap major de 75 anys en UCI, que són els que major taxa de mortalitat tenen".

"Per això, demane als joves, que tant s'han sacrificat per protegir els seus familiars, que no abaixen la guàrdia". "Un esforç final pel bé de tots i també pel seu, fins que puguem immunitzar-los. Estem a prop del final, però el virus segueix allà fora".El president afegeix "seguirem intensificant el procés de vacunació"

 

• Actualment, el 61,6% de valencians a vacunar, gairebé 2,8 milions de persones, té ja a l'almenys una dosi.

• I gairebé un de cada dos valencians té ja la pauta completa.

• Esta setmana estarem a prop dels 5 milions de vacunes administrades.


 Ximo Puig afirma que "Gràcies al Pla de Vacunació"

 

• Anem a avançar en una setmana la immunització de les persones entre 20 i 29 anys, que arrencarà a la primera setmana d'agost.

• Esta setmana tindran almenys la primera dosi totes les persones entre 40 i 49 anys, la franja d'edat més nombrosa.

• També entre esta setmana i la que ve s'administraran les 210.000 dosis d'AstraZeneca pendents per a les persones entre 60 i 65 anys.

• I pel que fa als valencians entre 30 i 39 anys: hauran rebut a l'almenys una dosi a finals d'este mes de juliol."Mentre accelerem el procés de vacunació, seguirem enfortint el sistema sanitari i adaptant-nos a l'evolució de la pandèmia", afegeix, Ximo Puig


• Anem a contractar 450 rastrejadors per reforçar el seguiment dels casos i alleujar la càrrega de treball dels equips d'atenció primària.

• Anem a incorporar a 50 rastrejadors de l'Exèrcit.

• A més, es fixaran dispositius centralitzats de testeig per descongestionar els centres de salut.

"A estos recursos s'afegeixen els 7.300 nous contractes del Pla de Vacances i de reforç d'estiu, dels quals prop de 2.000 es destinaran als centres d'atenció primària".

A més, "s'han renovat 6.053 contractes Covid, dels quals 2.146 són d'atenció primària. Tot el personal d'infermeria, 900 professionals, ha sigut renovat".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: Augment desmesuradament els nous positius amb 1.587" "Continua descontrolada la pandèmia a la Comunitat Valenciana: supera els 10.000 casos"