La 'Eurocámara' reclama gratuïtat per als test vinculats al certificat Covid-19

L'objectiu és aconseguir un acord entre les institucions de la UE a temps perquè el certificat estiga ja a punt a la fi de juny

La 'Eurocámara' ha reclamat que els test per a detectar el coronavirus que estiguen vinculats al nou certificat europeu per a facilitar els viatges dels turistes este estiu siguen gratuïts perquè en l'actualitat són "prohibitius" en alguns Estats membre i això suposa una discriminació entre europeus.


Els eurodiputats han mostrat majoritàriament el seu suport a un certificat que ajude a recuperar el dret fonamental de la lliure circulació, però han demanat garanties per a la protecció de dades i que no l'utilitzaran els governs per a imposar mesures nacionals addicionals.

L'objectiu és aconseguir un acord perquè el certificat estiga ja a punt a la fi de juny


L'objectiu és aconseguir un acord entre les institucions de la UE a temps perquè el certificat estiga ja a punt a la fi de juny i els treballs tècnics que es desenvolupen en paral·lel per a assegurar la seua interoperabilitat marxen a bon ritme, segons ha dit Reynders en el debat amb els europeus.


Tant l'Executiu comunitari com els Vint-i-set recullen en les seues posicions de negociació que els test han de ser "accessibles" per a tots els europeus, però eviten anar tan lluny com reclamen la 'Eurocámara' per a assegurar la seua gratuïtat.


Els eurodiputats reclamen més garanties per a evitar que les dades siguen emmagatzemades en cap base europea i també demanen deixar clar que es tracta d'un instrument "temporal" vinculat exclusivament a la covid 19 i, per tant, quedarà de costat quan es declare el final de la pandèmia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una festa infantil a Espanya provoca un gran brot amb desenes de contagis" "Els contagis s'estabilitzen i la incidència continua baixant a Espanya"