Igualtat restringix les eixides de les residències per a protegir als residents

es eixides ordinàries, sense pernoctació, queden restringides a partir del nivell d'alarma 1 en el cas de les persones majors i a partir del nivell 2 per a les persones amb diversitat funcional
Igualtat restringix les eixides de les residències per a protegir als residents | Pixabay

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat restringir les eixides ordinàries de les persones usuàries de les residències de persones majors i de persones amb diversitat funcional i salut mental, una vegada valorada la situació actual de la pandèmia del Covid-19 i amb l'objectiu de protegir als centres de l'entorn de contagi.

H recull la resolució de la Conselleria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d'atenció diürna per a salvaguardar l'estat de salut de les persones usuàries, atés que en el cas de les persones majors es tracta del col·lectiu més vulnerable al coronavirus.

Les eixides ordinàries, sense pernoctació, queden restringides a partir del nivell d'alarma 1 en el cas de les persones majors i a partir del nivell 2 per a les persones amb diversitat funcional. Per a les eixides vacacionals només es permetran per un període igual o superior als 7 dies. Totes estes mesures quedaran restringides en el cas de conseguir el nivell d'alarma 4.

Respecte a les mesures d'higiene i prevenció, es procurarà la vacunació enfront de la grip i el Covid-19 de les persones treballadores dels centres residencials i diürns tant d'atenció a persones majors com a persones amb diversitat funcional o trastorn mental greu.

Tornada al centre i visites

S'ha establit que per a les eixides vacacionals les persones residents només podran fer-ho durant un període igual o superior a 7 dies, i romandran en una casa que estiga lliure de contagi i amb persones sense simptomatologia compatible amb el coronavirus. I no s'hauran de produir trobades i contactes amb persones d'altres grups de convivència.

Per a la tornada al centre serà necessària una PCR negativa dins de les 72 hores prèvies a l'ingrés i romandrà durant un període de 10 dies en aïllament preventiu. En cap cas es procedirà al reingrés d'una persona que presente símptomes compatibles amb la malaltia, havent-se de que procedir en el seu entorn familiar de la mateixa manera que està determinat per a la població general.

En el cas de les visites, es permeten només en centres lliures de Covid-19 sempre amb cita prèvia, d'una duració màxima d'una hora i com a mínim una volta a la setmana, tot amb la finalitat de facilitar la relació familiar.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Denuncien la greu situació dels ancians d'una residència en Elx" "Novetats en els exàmens presencials de les universitats valencianes"