Injecten per error a una jove sis dosis de la vacuna Pfizer

La italiana de 23 anys que va ser víctima d'este error humà pateix deshidratació profunda


Virgínia, una jove italiana de 23 anys va rebre la setmana passada sis dosis de la vacuna Pfizer contra el coronavirus per error.

El diumenge al matí es va presentar a l'hospital, per a rebre la vacuna perquè realitza unes pràctiques com a psicòloga.


Instants després, la jove tenia la cara completament blanca, una pal·lidesa que va espantar la infermera. Per a Virgínia es va iniciar un malson, i per a la infermera un turment amb un lleuger mareig després de ser presa del pànic i explicar-li al metge el seu error.


La infermera va indicar que estava convençuda en què la solució ja estava diluïda. No obstant això, després d'injectar la dosi, va veure que hi havien més xeringues, per la qual cosa encara no estava diluïda.


Un error humà

Virginia va passar la nit en observació a l'hospital i la van tractar amb alguns fàrmacs. «Crec que paracetamol», ha dit la jove. L'hospital va obrir una investigació i oficialment s'ha reconegut que es va tractar d'un error a causa de l'esgotament i estrés pel ritme imparable de les vacunacions: «Va ser un error humà, a causa del gran estrés al qual s'han enfrontat els nostres professionals de sanitat en els últims mesos. Va haver-hi falta d'atenció.  No hauria d'haver succeït, però lamentablement succeeixen coses quan treballes».


Virgínia va rebre l'alta este dilluns, però els efectes col·laterals s'han fet notar. Des del llit a la seua casa, acompanyada per la seua mare, advocada, explica: «Estic molt cansada. Però estic viva. Tinc molt dolor en el lloc de la injecció, em fa mal tot el braç i òbviament tinc por. Ara hem de veure què passarà. Els metges no saben exactament quines poden ser les conseqüències, perquè no hi ha un informe.


La jove indica que beu set litres d'aigua al dia, però que pateix una deshidratació profunda.

No presentaré cap denúncia penal, però és obvi que, si tinc conseqüències greus en el futur, algú haurà de respondre segons la llei civil.


Efecte contrari

L'incident s'ha comunicat a l'organisme regulador dels medicaments a Itàlia.


Els viròlegs indiquen que l'excés de dosi pot produir en el sistema immune l'efecte contrari. Estos podrien arribar a produir la cancel·lació de producció d'anticossos, per la qual cosa, hauria de tornar a vacunar-se si es confirma la hipòtesi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més de 2000 sancions per al primer cap de setmana sense estat d'alarma" "Les platges valencianes de gom a gom"