Madrid confirma el primer cas de la variant ómicron a Espanya

L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha detectat el primer cas d'un infectat amb la nova variant, un viatger de 51 anys procedent de Sud-àfrica
 | iStockPhoto (Teka77)

L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha confirmat el primer cas de coronavirus amb la variant ómicron a Espanya. Es tracta d'un viatger procedent de Sud-àfrica, tal com ha escrit en el seu compte de Twitter el servei de microbiologia del centre madrileny. "S'ha confirmat hui mateix per seqüenciació. Hem aconseguit posar a punt un procediment ultraràpid que ens permet tindre el resultat en el mateix dia. El pacient es troba bé", han assegurat.


Per part seua, la Comunitat de Madrid ha confirmat el primer cas de pacient positiu per COVID-19 amb aquesta variant, segons indica en un comunicat la Conselleria de Salut. Es tracta d'un home de 51 anys que va tornar de Sud-àfrica el passat 28 de novembre amb una escala a Amsterdam.

El positiu va ser detectat mitjançant un garbellat amb test d'antígens realitzat en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. El pacient es troba amb símptomes lleus i en aïllament guardant quarantena.


A més, la Direcció General de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa.


L'OMS va elevar la nova variant a la categoria "variant preocupant" i els científics consultats reconeixen que podria ser més contagiosa i que podria tindre més facilitat per a evadir la resposta immunitària de l'organisme.


El descobriment d'aquesta variant de coronavirus es va anunciar dijous passat a Sud-àfrica a partir de mostres preses entre el 14 i el 16 de novembre. Al mateix temps, s'havien identificat quatre contagis a Botswana i un a Hong Kong, d'un viatger procedent de Sud-àfrica.


Des del divendres, altres països també han confirmat casos de la variant, entre ells, Israel, Bèlgica, Austràlia, Països Baixos o el Regne Unit. A la llista s'uneix des de hui Espanya.


Encara que de moment hi ha poca informació disponible, molts països han anunciat restriccions primerenques i molt dràstiques entorn dels viatges cap a països del sud d'Àfrica. Mesures que han generat un gran malestar en el continent. L'OMS ha criticat les prohibicions i ha insistit que l'aparició d'aquesta variant recorda que la pandèmia “no ha acabat”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"2.863 nous casos i quatre defuncions per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "El TSJCV autoritza el passaport Covid per a accedir a locals d'oci i hostaleria"