Mor per coronavirus un líder del moviment anti mascaretes amb 30 anys

Després de passar tres setmanes intubat en una unitat de vigilància intensiva ha mort

El líder negacionista Caleb Wallace, de 30 anys
El líder negacionista Caleb Wallace, de 30 anys | Facebook de l'Ajuntament de San AngeloEl líder negacionista Caleb Wallace, de 30 anys, ha mort per coronavirus després de passar un mes ingressat a l'hospital. Així ho ha informat el periòdic local San Angelo Standard-Times i l'agència de notícies AP. Wallace va haver d'acudir a l'hospital després de tractar-se els primers símptomes del virus amb vitamina C, pastilles de zinc i un medicament antiparàsits.


Wallace era conegut per liderar el moviment antimascaretes i en contra de les mesures de prevenció del COVID-19 en l'estat nord-americà de Texas.

El nord-americà va organitzar el passat 4 de juliol de 2020 una protesta en San Angelo, ciutat que pertany a l'estat de Texas. En esta manifestació negacionista, els participants portaven cartells on assenyalaven que estaven en contra de l'ús de les màscares i els tancaments de negocis per a fer front a la pandèmia.

Així mateix, els manifestants van intentar explicar que no hi havia evidències científiques sobre el coronavirus, a més de criticar el tracte de la premsa sobretot el que envolta a la pandèmia.

La seua pressió contra les mesures del coronavirus no va quedar ací. A l'abril d'enguany va escriure una carta al districte escolar de San Angelo exigint que s'anul·lara totes les mesures de prevenció contra la pandèmia del cororonavirus.


La seua dona, Jessica Wallace, ha confirmat la seua defunció en una publicació en 'GoFundMe', una pàgina en la qual buscava donacions econòmiques per a costejar les despeses hospitalàries del seu espòs.


Tal com recollia la publicació, Calleb era pare de tres filles i la seua esposa està embarassada d'una quarta. Després de diverses setmanes intubat en un hospital, la dona s'havia decidit a demanar ajuda en estimar que podria estar entre un i dos mesos en vigilància intensiva i després altres sis mesos de rehabilitació.


Wallace va començar a tindre símptomes de COVID el 26 de juliol, però que es va negar a realitzar-se una prova. En comptes d'acudir a l'hospital va decidir prendre elevades dosis de vitamina C, pastilles de zinc i un medicament contra els paràsits que les autoritats han demanat que no siga utilitzada contra el virus perquè no és efectiu. El 30 de juliol va ser hospitalitzat i el 8 d'agost va haver de ser ingressat en l'UCI i intubat.

El pitjor dels finals arribava per a Calleb el passat 28 d'agost, quan Jessica confirmava que havia mort. En missatges que la dona dedicava als donants, va explicar que Calleb va lluitar per les seues creences i que malgrat ser un "home imperfecte" estimava a la seua família i les seues xiquetes més que a res.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari