Nou gir: Espanya permetrà l'entrada de turistes «sense controls sanitaris» d'aquí 3 dies

Els turistes de la resta del món ho podran fer des del 7 de juny si presenten una PCR o certificat de vacunació

Els turistes del Regne Unit i d'una desena de països extracomunitaris més podran viatjar a l'Estat a partir de dilluns sense cap mena de restricció ni control sanitari. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des de Fitur, on també ha presentat el Certificat Digital UE Covid-19 que facilitarà els tràmits per a les visites de turistes de la Unió Europea des de l'1 de juliol. Pel que fa a la resta de països, els de la UE catalogats en taronja o més i els de tercers països amb els quals no hi ha llibertat de moviments podran entrar a l'Estat a partir del 7 de juny sempre que presenten una PCR o un certificat de vacunació.

Segons Sánchez, Espanya estarà «encantada» de rebre'ls este estiu. «Són benvinguts al nostre país», ha dit. Sánchez adopta la decisió respecte al Regne Unit de manera unilateral i mentre les autoritats britàniques encara mantenen l'Estat al color taronja del seu semàfor, de manera que si no hi ha canvis els viatgers, hauran d'afrontar una quarantena al seu retorn.

L'anunci de Sánchez ha anat acompanyat d'una ordre ministerial publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que a més dels turistes del Regne Unit obre les portes també a partir de dilluns als viatgers d'Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Japó, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia i la Xina. «Tots ells passen a estar a la llista de països segurs i per tant podran entrar al nostre país i no hauran d'afrontar controls sanitaris a la seua arribada a Espanya», ha dit Sánchez. «És a dir que des del pròxim dilluns Espanya estarà encantada, encertadíssima, d'acollir-los, i són benvinguts sense restriccions ni requisits sanitaris».

Turistes nord-americans a partir del 7 de juny


A més, Pedro Sánchez ha avançat que el pròxim 7 de juny es permetrà l'entrada als viatgers de tots els països, sempre que acrediten haver rebut la pauta completa d'una vacuna contra el COVID-19 reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) o l'Agència Europea del Medicament (EMA).

"A partir del 7 de juny, els turistes de tots els països amb els quals no hi haja plena llibertat de moviment, entre els quals es troba els Estats Units, podran entrar a Espanya sempre que compten amb un certificat d'haver rebut la pauta completa de vacunació", ha indicat Pedro Sánchez.

Turistes francesos i alemanys també a partir del 7 de juny


Pel que fa als turistes de països de la UE, Sánchez ha recordat que els dels països catalogats «en verd» pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties no han de complir requisits d'entrada. Els que provenen de països catalogats en taronja, vermell i fosc, com és el cas de francesos, alemanys o de la majoria de països de la UE «podran entrar a Espanya amb una PCR d'origen o a partir del 7 de juny amb una pauta completa de vacunació».
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'oci nocturn torna a Sitges gràcies a un assaig clínic amb tests i mascaretes" "La UE obri les seues fronteres als viatgers de països amb àmplia vacunació"