El personal sanitari en quarantena per estar contagiat se duplica en dos setmanes en el territori valencià

S'han registrat més de 300 nous contagis entre els professionals
Este dimarts s'ha celebrat una vaga general convocada pel sindicat mèdic CESM | cedida

El territori valencià ha patit un augment de contagis per coronavirus en les últimes setmanes i açò ha afectat també al personal sanitari. Segons les dades aportades per la Conselleria de Sanitat, entre el 8 i el 23 d'octubre s'han registrat més de 300 nous contagis entre els professionals. El que significa que en dos setmanes s'han duplicat els sanitaris en quarantena. 

Segons explica 'Las Provincias', s'ha produït un augment de pràcticament el 9%. Estos contagis provoquen greus problemes a les direccions dels departaments de salut per a tractar de solucionar estes pèrdues de personal.

I és que, en l'inici de la pandèmia, estos contagis eren la conseqüència directa de la falta de material de protecció que patien hospitals i centres de salut. Però ara, en este aspecte, la Sanitat està més que servida, ja que compta amb reserves de guants, mascaretes i equips de protecció.

De la mateixa manera, este dimarts s'ha celebrat una vaga general convocada pel sindicat mèdic CESM, per a demanar millores en les seues condicions laborals i salarials i la derogació d'un decret del Govern que permet contractar professionals sense especialitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Més de 9.000 nous contagis per coronavirus en Espanya" "Última hora: 47 brots nous de coronavirus en el territori valencià"