La prometedora propietat de la vacuna de Pfizer

La immunitat després de l'administració de la vacuna, dura almenys, sis mesos després de la inoculació de la segona dosi

Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer

Les companyies productores de la primera vacuna contra el coronavirus aprovada per les agències reguladores estatunidenca i europea, Pfizer i BioNTech, han fet públics els resultats del seu últim assaig clínic amb una troballa prometedora que amplia els coneixements sobre la durada de la immunitat després de la vacunació.


Segons les companyies, la immunitat després de la segona dosi dura, almenys sis mesos.
"Per a saber si el temps de durada de la immunitat és major, fa falta esperar que passe el temps suficient", assenyalen des de les farmacèutiques.


Efectivitat total del 91%


La vacuna posseeix una efectivitat del 91% contra el desenvolupament de qualsevol símptoma de la malaltia. A més, segons les dades publicades, és 100% eficaç contra malalties greus, segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units. No obstant això, l'Administració de Medicaments i Aliments del gegant nord-americà estima esta eficàcia en un 95,3%.

Els estudis, que han tingut lloc amb més de 46.000 voluntaris, han conclòs amb 927 positius simptomàtics, dels quals 850 havien rebut un placebo i 77 la vacuna BNT182b2. D'ells, a més, 32 van ser casos greus i tots ells pertanyien al grup placebo.


Protecció contra la variant sud-africana


La vacuna també ha mostrat ser eficaç contra una de les variants que més preocupen els especialistes, la B.1.351, més coneguda com a variant sud-africana.

"A Sud-àfrica es van inscriure 800 participants i, d'ells, van donar positiu 9, tots ells del grup placebo, per la qual cosa la vacuna ha mostrat una eficàcia del 100%", expliquen les companyies.

100% eficaç en persones d'entre 12 i 15 anys


Els assajos amb la vacuna van incloure estudis amb 2.260 persones d'entre 12 i 15 anys procedents dels Estats Units. Segons les dades publicades, l'eficàcia del fàrmac en este grup d'edat va ser del 100%. Tant és així que alguns països, com Israel, ja contemplen començar la immunització d'estes persones el mes de maig.

La unió de totes estes dades "confirmen l'eficàcia favorable i el perfil de seguretat" de la vacuna de Pfizer/BioNTech, tal com assegura el president i director executiu de Pfizer, Albert Bourla.

Per això, "estem valorant presentar una Sol·licitud de Llicència de Biològics a la FDA dels Estats Units, la qual cosa comportaria una aprovació definitiva del fàrmac", ha finalitzat Bourla.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari