Sánchez assegura que Espanya està “a 100 dies d'aconseguir la immunitat de grup”

El president del Govern ha concretat l'objectiu del pla de vacunació en una visita oficial a Grècia

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat este dilluns, durant una visita oficial a Grècia, que l'objectiu del pla de vacunació del Govern és aconseguir la immunitat de grup en un termini de 100 dies.

“Estem a només 100 dies d'aconseguir la immunitat de grup, és a dir, d'aconseguir el 70% de la població espanyola vacunada i, per tant, immunitzada”, ha assenyalat. “Les dos palanques que tenim per a recuperar l'activitat econòmica són la vacunació i el pla de recuperació”, ha afegit.


Després de felicitar a Grècia pel seu acompliment en el ritme de vacunació, Sánchez ha assegurat que a Espanya les dades també conviden “l'optimisme”. “Ara mateix un terç de la població adulta a Espanya compta ja amb una dosi administrada. La meitat d'aqueix terç de la població adulta ja compta amb una pauta completa i hui ja arribarem als 6 milions d'espanyols amb un grau d'immunitat molt alt. Estem a només 100 dies d'aconseguir l'objectiu que ens havíem marcat”, ha remarcat.


“Començant a superar la calamitat”

Així mateix, ha defensat que les dades de contagis i l'avanç de la vacunació estan permetent entrar en la fase final de la pandèmia del coronavirus. “Estem començant a superar esta calamitat”, ha asseverat.
Dilluns passat es va complir un altre de les fites de la campanya de vacunació, amb 5 milions de ciutadans immunitzats.

Es tracta del segon objectiu marcat Executiu després d'assegurar que per a la primera setmana de juny seran deu els milions de persones que hauran rebut una pauta vacunal completa


Les dades de Sanitat indiquen que la primera setmana de maig ha suposat un salt exponencial en el nombre de persones que ha rebut la segona dosi -amb una mitjana de més de 214.000 immunitzats al dia-.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou efecte secundari de la vacuna Pfizer" "Baixen considerablement els positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana"