Les set residències valencianes que rebran este diumenge les primeres vacunes contra el coronavirus

La vacunació comença amb els residents i el personal sociosanitari
En el mes d'abril es preveu començar a posar la vacuna a la població general | GVA

Este diumenge s'inicia la vacunació contra el coronavirus en el territori valencià. Començarà amb els 800 residents i personal sociosanitari de 7 residències de les tres províncies. D'esta manera, es preveu que a finals del mes de març hi hagen vacunades 188.000 persones d'este primer bloc. 

Segons informa 'Levante-EMV', a partir d'este dilluns i cada setmana arribaran 30.000 dosis al territori valencià. Les vacunes han arribat a les 09.53 hores i només s'administraran a les set residències triades, que són centres que no han tingut brots o que porten 90 dies sense notificar contagis. 

Estes set residències són: dos públiques de Burriana, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), una altra de Sant Joan d'Alacant, en l'Alacantí (Alacant), una privada de Sant Vicent del Raspeig, en la mateixa comarca, dos concertades en Torrent, en l'Horta (València) i en Benissanó, en el Camp del Túria (València), i dos municipals en Almassora, en la Plana Alta (Castelló) i en Rafelbunyol, en l'Horta Nord (València). 

Les residències compten amb un equip de dos infermeres per a administrar les vacunes i un metge per si es produixen reaccions adverses.

Cada dilluns 30.000 dosis

Cada setmana arribaran al territori valencià 30.000 dosis de la vacuna que es preveu es vagen administrant en 110 residències seleccionades. Després s'administrarà al personal sanitari i a persones amb tercer grau de dependència.

De la mateixa manera, es preveu que a mitjan de gener ja s'haja administrat la primera dosi i es començarà a posar als professionals sanitaris i als grans dependents no institucionalitzats. Els residents i treballadors sociosanitaris seran vacunats en les seues residències i els professionals sanitaris en els seus centres.

Després de vacunar al primer bloc, en el mes d'abril es preveu començar a posar la vacuna a la població general.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Guàrdia Civil i Policia Nacional escortaran les vacunes fins a les residències" "Atenció Coronavirus: Més de 1.000 nous infectats valencians"