L'avís d'última hora de Fernando Simón sobre la Setmana Santa: «Si ho conseguim»

El doctor tècnic del ministeri de Sanitat explica que Espanya es troba en «una situació d’inflexió» en esta Setmana Santa
Fernando Simón ha explicat que la variant britànica s'expandix a un ritme menor al que estava previst. | Europa Press

El doctor tècnic del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha comparegut davant els mitjans per demanar un compliment estricte de les mesures durant la Setmana Santa per evitar una quarta onada. «Si entre tots som capaços de mantindre la disciplina, sé que no és una paraula molt bonica en període vocacional, però si conseguim mantindre les mesures durant la Setmana Santa potser no té massa sentit parlar de quarta onada», ha dit.

Tot i això, Simón ha explicat que «el més probable» és que la tendència a l’alça d’Espanya es mantinga els propers dies i que «l’objectiu actual és que l’impacte de la mobilitat no siga com en períodes de festivitats prèvies».

En esta línia, el mateix Simón ha explicat que «tot i que algunes mesures es poden relaxar, moltes mesures de protecció s’han de seguir mantenint», i ha insistit: «Les comunitats que han tingut bons números pel que fa a contagis han sigut les que han posat una sèrie de mesures en previsió dels dies festius concrets. Dies que, per cert, compten amb més risc de socialitzar».

«Una situació d’inflexió»

«Estem en una situació d'inflexió. És a dir, a partir d’ara podem mantindre la tendència ascendent i o, per contra, podem començar a revertir-la, ésta en mans de tots. Si conseguim mantindre la tendència unes setmanes més, amb el nivell actual de vacunació, podríem tindre una onada molt més suau que les observades en períodes previs», ha comentat Fernando Simón.

Activitats a l’aire lliure

Per acabar, Simón ha recomanat que, davant els bons dies que es preveuen per esta Setmana Santa, es facen el màxim d’activitats possibles a l’aire lliure. «Sí, activitats a l’aire lliure. Tenim uns dies que pareix que el temps ens respectarà i farà bo. Si podem fer més activitats fora, millor. Ens ajudarà, n’estic segur», ha sentenciat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat registra 87 nous casos de coronavirus en el territori valencià" "Més de 1.500 contagis per coronavirus durant les últimes 24 hores en Espanya"