El territori valencià és una de les zones més vulnerables a la pandèmia segons la UE

La Unió Europea ha publicat un estudi a on es mostra este resultat
El territori valencià és una de les zones més vulnerables a la pandèmia segons la UE | Àngel Ullate

El territori valencià, junt a Madrid, Catalunya, Andalusia, Balears i Castella i Lleó es troben entre les regions de la Unió Europea més vulnerables a l'impacte econòmic del Covid-19, igual que la regió de París en França, la major part d'Itàlia i zones de Grècia i l'Est del bloc, segons es desprén del baròmetre sobre els efectes de la pandèmia que ha publicat este diumenge el Comité Europeu de les Regions (CdR).

L'estudi demostra que les regions que han registrat un major número de contagis i defuncions per la malaltia provocada pel virus SARS-CoV-2 «no són necessàriament els més colpejats econòmicament», ja que això depén d'una sèrie de factors addicionals.

En concret, l'estudi assenyala que l'impacte econòmic de la pandèmia en cada regió depén potencialment i en gran manera de l'exposició i la sensibilitat de cada una a les mesures de confinament adoptades.

El turisme, clau en este baròmetre

I a demés, esta sensibilitat està vinculada a una sèrie de factors com la proporció d'ocupació en sectors més afectats, la dependència en el turisme o en el comerç internacional, la població en risc de pobresa o exclusió social, la taxa de desocupació juvenil i la quantitat de pimes o autònoms.

El baròmetre del Comité Europeu de les Regions ha elaborat un mapa creuant la duració i el nivell de les mesures de confinament i cada un dels factors. El resultat mostra que el territori valencià es troba entre les regions europees més vulnerables a les conseqüències econòmiques de la pandèmia. També apareixen en roig en este mapa la regió de París en França, pràcticament la totalitat d'Itàlia, regions costaneres de Croàcia, l'Est de Bulgària i Macedònia Central i l'illa de Creta a Grècia.

El mapa demostra que l'impacte del Covid-19 al llarg del bloc és «substancialment negativa, asimètrica i territorialment diferenciada». Les regions el Sud i l'Est d'Europa, per exemple, són més vulnerables per l'«alt nivell de microempreses i treballadors autònoms». En el Mediterrani i les comunitats alpines, la seua sensibilitat a l'efecte del virus sobre l'economia es deuen a la seua forta dependència del turisme.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚItima hora: Pràcticament 6.000 nous casos de coronavirus en Espanya" "Descobrix les hores que viu el coronavirus en la nostra pell"