L'UCI d'un hospital de Castelló és l'única del territori valencià sense pacients amb coronavirus

Els ingressos en Castelló es reduïxen a 52, set d'ells en unitats de vigilància intensiva
Este dijous, l'Hospital de la Plana va quedar lliure de coronavirus | València Diari

El descens de les hospitalitzacions per coronavirus en la província de Castelló, que se situen en 52, amb set pacients en estat crític, va permetre este dijous declarar la unitat de vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital de la Plana lliure de coronavirus en no tindre ingressat a cap pacient greu afectat per la pandèmia.

Tal com ha publicat el diari 'Mediterráneo', este centre sanitari ha sigut el primer i únic, fins ahir al migdia, en tot el territori valencià a buidar la unitat de crítics afectats pel coronavirus després de la tercera ona. Això suposa una notícia molt esperançadora tenint en compte que en els moments de major propagació va haver de fer derivacions al General per tindre ocupada tota esta unitat.

I és que en el pic de la tercera ona de la pandèmia la pressió assistencial va arribar a asfixiar als hospitals de la província en assistir a 440 pacients.

Situació d'alarma després de Nadal

La situació dels hospitals públics de Castelló durant esta nova onada del Covid-19 ha sigut de màxima alerta, en situar-se en el nivell 4, segons el Ministeri de Sanitat. La pressió assistencial després de les dates nadalenques va anar a més en plena tercera ona, havent de suspendre les operacions no urgents per a destinar tots els recursos assistencials amb l'objectiu de fer front al coronavirus.

L'aprenentatge de la primera ona del Covid-19 ha permés al sistema estar millor preparat amb plans de contingència que preveuen l'habilitació de nous espais.

Rècord de contagis en gener

Abans de la pandèmia, els hospitals de Castelló comptaven amb uns 40 llits en les unitats de vigilància intensiva (UCI), mentres que ara disposen de prop de 80 amb la possibilitat de continuar ampliant, en cas de necessitat, gràcies als respiradors adquirits que permeten convertir un llit d'aigualit en una per a crític, encara que els sanitaris advertixen que es requerix personal per a saber usar estos dispositius.

El passat mes de gener, la província de Castelló va registrar un trist rècord d'hospitalitzacions amb 248 persones ingressades per coronavirus, una xifra que no s'havia registrat ni durant la primera ona. Afortunadament, el número de casos ha anat baixant i les UCI han anat alliberant espai.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pitxer d'aigua freda del ministeri de Sanitat a les persones vacunades: «Cap avantatge»" "Més de 2.800 contagis per coronavirus durant les últimes 24 hores en Espanya"