La vacuna AstraZeneca no és renovada per la UE

El comissionat europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, ho ha confirmat este diumenge

Thierry Breton, comissionat europeu de Mercat interior així ho ha confirmat este diumenge que la Comissió Europea no renovarà el seu contracte de subministrament de vacunes AstraZeneca contra la Covid-19 per a després de juny.

No tindre un pla fiable eixa és la causa de què no se renove. La notícia arriba un mes després que la Comissió Europea emprengués accions legals contra AstraZeneca per no respectar el seu contracte de subministrament de vacunes contra la COVID-19 i per no tenir un pla "fiable" per a assegurar els lliuraments oportuns.

Brussel·les ja va enviar a AstraZeneca la carta legal que suposava el primer pas cap als tribunals i ho feia el passat 19 de març. Un procés de resolució de conflictes que s'inclou en el contracte signat per la Comissió Europa amb la farmacèutica i que al no donar un resultat satisfactori la UE va decidir iniciar un procediment legal que ha portat a rescindir la renovació del contracte.

AstraZeneca no ha complert per a la Unió Europea. A més de lliurar un nombre de vacunes molt per sota del promés, Brussel·les sospita que el laboratori estiga privilegiant els lliuraments al Regne Unit en perjudici de les de la Unió Europa.

EMA analitza diversos casos associats amb la vacuna AstraZenecaL'Agència Europea del Medicament (EMA) està analitzant diversos casos de la Síndrome de Guillain-Barré que podrien estar associats a la vacuna de AstraZeneca, perquè han aparegut en persones que ja han estat inoculades amb el fàrmac. No obstant això, en ser encara la informació escassa i poc precisa, la EMA es troba adquirint més documentació a la farmacèutica.

La búsqueda constant forma part del procediment rutinari del Comité d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància (PRAC) amb cada fàrmac. En revisar la informació existent sobre la vacuna Vaxzevria, el PRAC va descobrir que s'havien produït diversos casos infreqüents d'esta malaltia.

A més, este efecte secundari ja va ser descobert durant els assetjaments clínics de la vacuna i des de el PRAC ja estaven baix avís.
 

Què és la síndrome de Guillain-Barré

La Síndrome de Guillain-Barré és un trastorn neurològic que es produeix per danys en els nervis causats pel sistema immune. A priori, les seues causes es desconeixen, encara que es creu que pot ser precedit d'una malaltia infecciosa i que triga a desenvolupar-se diversos dies.

Els principals símptomes es manifesten amb formigueig a les cames i als braços, però conclouen amb una paràlisi que s'expandeix per tot el cos i dificulta la mobilitat. A més, les persones afectades es troben febles i fatigades.

La taxa de mortalitat de la malaltia s'estima entre el 4% i el 7%. D'altra banda, entre el 60% i el 80% es recuperen al cap de 6 mesos.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat registra 119 casos nous de coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Nou estudi sobre els trombes i AstraZeneca: podria canviar moltes coses"