Cuerpo afirma que no té nova informació que li faça canviar la seua opinió de l’OPA de BBVA sobre Sabadell

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

El ministre d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha afirmat que no té nova informació que li faça canviar la seua opinió sobre l’OPA de caràcter hostil de BBVA sobre Banc Sabadell.

“La meua valoració no ha canviat perquè no tinc cap element d’informació nova que em faça canviar”, ha assenyalat en concret durant la seua participació en l’Esmorzar Informatiu organitzat avui per Europa Press.

Cuerpo ha recordat que la seua preocupació entorn d’aquesta operació gira respecte a l’impacte que poguera tenir sobre la concentració en un mercat que “ja està donant símptomes d’una possible excessiva concentració”.

Així, ha posat com a exemple la falta de remuneració dels dipòsits, que es deu d’una banda a l’excés de liquiditat del sistema financer espanyol, però també per “un possible element de falta de competència”, alguna cosa que ja també va traslladar l’any passat el Banc d’Espanya en una anàlisi sobre esta situació.

“Conforme han pujat els tipus del Banc Central Europeu (BCE), hauríem d’haver vist una translació a la incremente de la remuneració dels dipòsits que no s’ha vist, i això el Banc d’Espanya assenyalava que té diverses causes. Estem en un entorn d’elevada liquiditat dels bancs, però també assenyalava o apuntava a un possible element de falta de competència, i això abans de l’operació de la fusió”, ha afirmat en concret.

A més, també s’ha referit al possible impacte que l’OPA i la posterior fusió tindria sobre la cohesió territorial, l’impacte en l’ocupació o en la inclusió financera.

Ha traslladat també el seu “respecte institucional” a les anàlisis de la CNMV, de la CNMC, però ha afirmat que el Govern, a l’hora d’aprovar la fusió entre ambdues entitats, “va a tenir una visió més àmplia de la qual puga tenir específicament una institució en el marc de les seues competències”.

Cal recordar que el Govern compta amb dos mecanismes per a analitzar l’operació entre BBVA i Sabadell: d’una banda, si l’anàlisi de la CNMC arriba a segona fase i és o bé la prohibix o l’aprova amb condicions o compromisos, l’estudi de l’operació s’elevaria al Ministeri d’Economia que podria, a més, portar-la al Consell de Ministres, on s’estudiarien altres factors que van més enllà de la competència.

A més, en la llei de supervisió d’entitats de crèdit inclou una disposició que dona poder a Economia per a autoritzar les operacions de fusió, previ informe del Sepblac, del Banc d’Espanya, de la CNMV i de la DGSFP.

D’altra banda, en diverses ocasions, BBVA ha mostrat la seua confiança en què el Govern apreciarà finalment les “bondats” de l’operació, “ja que generarà una millor entitat per a tots els grups d’interès”.

ÚLTIMES NOTÍCIES