Escola recorre la llei de llibertat educativa i demana suspendre l’eliminació dels programes d’immersió en Infantil

VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

Escola Valenciana ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra l’anomenada llei de llibertat educativa, que es publica este divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’entitat considera que es tracta d’una norma “contrària al dret de les famílies d’iniciar el curs d’infantil 2024-2025 amb el projecte educatiu d’immersió lingüística en el qual ja han començat el procés d’admissió de l’alumnat”.

Així, després de l’aprovació este dijous a Les Corts de la llei impulsada pels partits que sustenten el Consell –PP i Vox– Escola demana en el seu recurs com a mesura cautelar la suspensió de la llei 1/2024, de 27 de juny, de la Generalitat en la seua disposició final segona apartat segon que obliga en els centres d’Infantil amb programes experimentals autoritzats, a partir del curs 2024-2025, la impartició d’un mínim del 25% del temps lectiu en cadascuna de les dos llengües cooficials a la Comunitat Valenciana.

Concretament, en l’escrit, signat per tres famílies que es veuen “directament afectades” per esta situació, s’explica que els centres escolars escollits per part de les mares i pares per a cursar el pròxim curs estan incorporats dins dels denominats Programes experimentals d’immersió lingüística en valencià. I esta nova llei deixa sense efecte els esmentats programes experimentals d’immersió lingüística en valencià per al curs 2024-2025 que començarà a setembre, al·leguen.

A més, s’exposa que l’acte administratiu enfront del com s’interposa el present recurs contenciós-administratiu, ha sigut dictat a la fi del mes de juny, després d’haver passat el termini per a la sol·licitud d’admissió de l’alumnat per al pròxim curs escolar 2024-2025, que va haver de presentar entre el 30 de maig i el 6 de juny.

Igualment, en el document es recorda que s’ha promulgat la citada llei “amb molta poca antelació a l’inici del curs escolar”, i destaca que, en la Disposició Final Segona de la qual, apartat segon, “es deixen sense efecte els programes experimentals en els centres docents des de l’inici del curs escolar 2024-2025, a pesar que ja s’ha produït la fase de sol·licituds d’admissió i matriculació de l’alumnat, la qual cosa deixaria sense efecte l’elecció dels progenitors i representants legals dels alumnes”.

“Esta serà la primera de les accions que, des d’Escola Valenciana, es realitzen després de l’aprovació de la ‘Llei Rovira’, però no serà l’última”, avança la presidenta de l’entitat cívica,, Alexandra Usó.

Recorda que l’organització “continua treballant per a paralitzar, en tots els nivells i en tots els àmbits educatius, aquesta llei nefasta per a l’alumnat”.

MÉS DE 2.000 SIGNATURES PER A LA DIMISSIÓ DE ROVIRA

En este context, Escola ha llançat una campanya de recollida de signatures per a “exigir la dimissió del conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, que porta més de 2.000 signatures en les primeres hores”, segons els impulsors de la iniciativa.

L’entitat presentarà la petició en el govern valencià amb les signatures de les persones adherides.

ÚLTIMES NOTÍCIES