Austràlia retira el visat per segona vegada al tenista Novak Djokovic

El tenista no podrà disputar l'Open d'Austràlia i tindrà prohibida l'entrada al país durant tres anys
El tenista no podrà disputar l'Open d'Austràlia i tindrà prohibida l'entrada al país durant tres anys

El ministre d'Immigració australià, Alex Hawke, ha emprat la seua capacitat discrecional per revocar el permís d'entrada en el país oceànic al tenista serbi número u del món, Novak Djokovic, per raons "de salut i ordre i per l'interés públic" i, per tant, no podrà disputar l'Open d'Austràlia.


Encara que la decisió es pot recórrer davant la justícia, aquesta mesura prohibeix l'entrada al tenista els pròxims tres anys. El titular en política migratòria ha justificat la seua decisió en la informació i documentació aportada per l'esportista als agents d'immigració, que l'aturaren a l'aeroport de Tullamarine.


Per accedir a Austràlia és obligatori disposar de la pauta de vacunació completa o una exempció mèdica que justifique per què no és així. En la seua entrada al país, Djokovic va presentar una exempció mèdica per haver passat la covid, argument que no va ser admés i els agents d'immigració li impediren l'entrada. Això li va costar ser confinat a un hotel per fer una quarantena mentre la justícia resolia el seu cas.


Tots aquests fets varen generar un conflicte diplomàtic entre Sèrbia i Austràlia pel presumpte tracte inhumà, que les autoritats havien donat al tenista serbi, segons denunciava la seua família i ell mateix. Un jutjat va permetre que Djokovic romanguera al país al·legant que no s'havia permés al tenista tindre una defensa adient en la seua detenció a l'aeroport.


Però Hawke encara posseïa la potestat de revocar el visat a l'esportista, com així ha resolt després de molts dies de deliberació i que se sortejarà el quadre del torneig, on s'havia inclòs a Djokovic. El ministre ha recolzat la seua decisió en els defectes que presentava la documentació i les declaracions del serbi davant les autoritats migratòries.
El tenista assenyalà que no havia visitat cap tercer país en els últims 15 dies i com es podia veure a les seues xarxes socials, el tenista serbi viatjà a Marbella per a passar uns dies en Nadal. A més a més, el mateix Djokovic ha reconegut que va acudir a una entrevista i una sèrie d'actes a Sèrbia sabent que havia donat positiu per covid els dies anteriors.


Hawke ha indicat que els "sacrificis" dels australians durant tota la pandèmia han aconseguit baixes taxes de mortalitat i una bona marxa de l'economia, per això tenen dret que el resultat d'aquests sacrificis "siga protegit".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Novak Djokovic aconsegueix un ajornament de la seua deportació d'Austràlia" "El Nou Mestalla serà revenut a un país d'Europa de l'Est"