La Copa Amèrica podria tornar a València

El Real Club Nàutic de València licita per portar de volta la Copa Amèrica l'any 2024

Copa Amèrica

La seu de la 37a Copa Amèrica podria estar de volta en el Pinedo i la Malva-rosa. La candidatura espanyola de la competició estaria impulsada pel Real Club Nàutic de València que espera organitzar l'esdeveniment si finalment s'aconsegueix tancar l'acord.


Els promotors del projecte han contactat amb les administracions valencianes per a comunicar la intenció de convertir-se en seu de la Copa Amèrica i obtindre suport després de la falta d'acord entre Team New Zealand i el govern de Nova Zelanda.


Història

 

Cal destacar que diversos membres de l'actual Govern valencià coneixen de primera mà l'impacte que va generar la Copa Amèrica en la capital de valenciana i en l'economia nacional en aquells anys, encara que no formaven part de l'administració del Partit Popular de Rita Barberá i Francisco Camps.


De fet, el primer vincle entre la Comunitat Valenciana i la Copa Amèrica va sorgir amb l'aposta del president de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma (PSPV-PSOE), per l'esport de la vela: des de la creació de diferents escoles públiques fins al copatrocini del vaixell Rioja d'Espanya de Pedro Campos en la Copa Amèrica de 1995 en Sant Diego (els EUA).


En aquell projecte també va participar Toni Bernabé, hui màxim responsable de Turisme València, que en aquella època va ser responsable de la imatge turística de tota la Comunitat Valenciana i posteriorment seria delegat del Govern a València, amb José Luis Rodríguez Zapatero en Moncloa, durant la 32a Copa Amèrica.


En aquells anys naixien també les bases de la Marina de València (el llavors Port America’s Cup i més tard canviada de nom Marina Real Juan Carlos I), l'actual director del Consorci Valencià, Vicent Llorens, va col·laborar amb el desafiament francés K-Challenge en 2007.

En aquells anys el sindicat gal es va establir prèviament en el port de Gandia, ajuntament del qual Llorens disposa de plaça de funcionari, abans de les regates finals en la capital valenciana.


Així mateix, l'actual regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, Emiliano García, també va viure en primera persona, en este cas des de l'empresa privada (Casa Muntanya), l'impacte econòmic de l'esdeveniment a la ciutat dins del sector del turisme i l'hostaleria a València.La Copa Amèrica es va celebrar a València en 2007

 

L'any 2007, València va aconseguir ser l'escenari de la 32a edició de la Copa Amèrica i va reunir el major nombre d'equips participants en la seua llarga història amb equips dels cinc continents que van jugar van lluitar per estar en el més alt.


El vencedor de la mateixa va ser la Societat Nàutica de Ginebra (Suïssa), amb el iot Alinghi, patronejat per Brad Butterworth, que va véncer al iot Team New Zealand, de Dean Barker, del Real Esquadró de Iots de Nova Zelanda, per 5 a 2.


No hi ha dubte que l'impacte econòmic de l'esdeveniment a València suposaria un impuls important per al sector del turisme i l'hostaleria de la capital.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari