Facebook prepara una gran inversió per a captar nous perfils professionals amb els quals endinsar-se en el fenomen del ‘metaverso’ i el seu escenari serà la Unió Europea. La companyia de Marck Zuckerberg ha anunciat este dilluns que contractarà 10.000 treballadors en el bloc comunitari durant els pròxims cinc anys per a impulsar este vessant tecnològic.
La campanya de contractació buscarà treballadors en països com França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Espanya. La companyia considera els seus plans com un “vot de confiança” en el sector tecnològic europeu.
El gegant estatunidenc ha triat el vell continent com la regió per a expandir els seus plans de futur en este camp.
L’objectiu és poder explotar l’ús de la realitat virtual i la tecnologia augmentada fins a anar acostant progressivament la interacció en línia cap a una experiència similar al contacte real entre persones. La prioritat serà el reclutament d’enginyers altament especialitzats.
Facebook aposta per Europa pels seus avanços tecnològics i universitaris
El grup de Mark Zuckerberg ha triat la Unió Europea com el seu centre d’operacions per a esta nova estratègia com un vot de confiança a la seua “fortalesa de la indústria tecnològica” i també perquè és un important mercat en el qual es comercialitzen tant les seues aplicacions com les eines que utilitzen les empreses.
“Europa és molt important per a Facebook”
Facebook també ha valorat la qualitat dels estudis universitaris en el conjunt dels 27 estats membre i alguns avanços tecnològics demostrats en els últims anys com el desenvolupament de la tecnologia ARN missatger a Alemanya que ha permés impulsar la vacuna contra el coronavirus de Pfizer o el projecte per a eliminar els diners en efectiu de Suècia.
“A Espanya s’estan registrant a nivells de rècord d’inversió en startups que solucionen tota mena de problemes, des del lliurament d’aliments en línia fins a la neuroelectrònica”, han valorat també els analistes de la companyia.
Aquest potencial ja havia portat a Facebook a invertir abans en talent a la Unió Europea amb programes com el finançament de beques en la Universitat Tècnica de Munic o l’obertura d’un laboratori europeu d’investigació sobre Intel·ligència Artificial a França.
Metaverso: la presència virtual
Però concretament, què significa el terme metaverso? Es tracta d’un ciberespai paral·lel a la realitat física on una comunitat de persones pot arribar a interactuar en forma d’avatars, és a dir, una fusió de la realitat augmentada, física i virtual en un espai compartit en línia. Si encara no t’ha quedat clara la idea, l’explicació es pot veure reflectida en els videojocs Roblox o Fortnite.