Recomanacions per a la compra de xurros i bunyols en Falles

La Uni贸 de Consumidors ha posat en marxa una campanya informativa
La Uni贸 de Consumidors ha fet unes recomanacions per a la compra de xurros i bunyols durant les falles | Laia Solanellas

La Uni贸 de Consumidors de Val猫ncia, en col路laboraci贸 amb el Gremi de Bunyolers i Xurrers, est脿 fent una campanya informativa sobre les recomanacions en la compra i consum de bunyols i xurros durant les Falles.

L'organitzaci贸 destaca, en un comunicat, que totes les parades de venda al p煤blic han d'indicar de manera visible i clara el preu de tots els productes que estiguen a la venda i, igual que els altres establiments, les parades de bunyols han de disposar del model oficial de Fulles de Reclamacions de la Generalitat Valenciana i facilitar-li-la als usuaris que la sol路liciten.

A dem茅s, els establiments estan obligats a entregar als consumidors el comprovant de la compra, necessari en el cas d'haver de posar una queixa o reclamaci贸.

En este sentit, la Uni贸 de Consumidors insta als clients a comprovar que les parades tenen les corresponents autoritzacions, ja que han d'estar exposades en un lloc visible i que han d'estar correctament identificades per a qu猫, en cas de qualsevol incid猫ncia, els usuaris puguen f脿cilment identificar-les.

Des de l'entitat recorden que, durant estos dies, l'Ajuntament de Val猫ncia far脿 inspeccions en les casetes de bunyols per a comprovar el compliment de la normativa, especialment controlar脿 la qualitat de l'oli amb les corresponents an脿lisis, i les condicions higi猫nic sanit脿ries dels productes.

Igualment, han de tindre en compte que tots els productes que estiguen a la venda han d'estar protegits per vitrines o sistemes similars com caixes o separadors, a excepci贸 dels envasaments. I en el cas d'aquells aliments que per la seua composici贸 requerisquen ser conservats amb refrigeraci贸, com cremes i nates, 茅s necessari que estiguen en un lloc refrigerat amb term貌metres de lectura exterior per a qu猫 el consumidor el puga comprovar.

Neteja de les instal路lacions i els utensilis

Altra de les q眉estions a tindre en compte 茅s la neteja tant de la instal路laci贸 com dels utensilis utilitzats per a l'elaboraci贸 dels aliments, i en el cas que en el mateix establiment s'elaboren tamb茅 masses fregides aptes per a cel铆acs i no cel铆acs 茅s necessari la separaci贸 f铆sica dels dos productes i la utilitzaci贸 d'utensilis diferents per a evitar les contaminacions creuades.

Independentment d'aix貌, tot el personal encarregat de la manipulaci贸 dels aliments ha d'haver fet els corresponents cursos de formaci贸 en higiene aliment脿ria. Per tant, i en opini贸 de la Uni贸 de Consumidors de Val猫ncia, els productes han de manipular-se amb pinces o paletes espec铆fiques, i mai directament amb les mans.

Pel que fa als recipients a on s'elaboren els aliments han d'estar degudament coberts quan no s'estiguen utilitzant per a protegir adequadament l'oli i evitar la reutilitzaci贸 excessiva de l'oli, ja que generalment un excessiu 煤s del mateix oli pot presentar alteracions. Quan l'oli de fritada presenta una olor desagradable, color inapropiat (enfosquiment intens), augment de la viscositat, aparici贸 de restes alimentoses en l'oli, evid猫ncia una deterioraci贸 del producte.

Contra l'intrussisme

Finalment, el secretari de la Uni贸 de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, destaca la col路laboraci贸 amb el Gremi de Bunyolers que permet fomentar una millora de la qualitat del producte i lluitar contra l'intrusisme denunciat pel propi sector.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Les comissions guanyadores dels premis als llibrets de Falles" "Ja es pot visitar l'Exposici贸 del Ninot de Burjassot"