Fundació per a la Defensa dels Homes Maltractats afirma no rebre ajudes públiques i defensa el dret a associar-se

L’entitat assegura no ser negacionista de la violència sobre la dona i afig: “L’existència de no significa la no existència de B”

VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

La Fundació per a la Defensa dels Homes Maltractats (FundaHOM) ha assegurat aquest divendres que si bé està registrada el 2024 a la Comunitat Valenciana porta dos anys “defensant els drets dels homes maltractats prèviament com a associació nacional”, amb registre en el Ministeri de l’Interior a l’agost del 2022, al mateix temps que ha afirmat que no ha rebut ajudes públiques, ha defensat el dret constitucional a associar-se i recalca que no és negacionista de la violència sobre la dona. “L’existència de no significa la no existència de B”, ha indicat.

Així ho ha expressat en un comunicat després de les informacions d’aquesta última setmana, les peticions del PSPV que reclama revisar la inscripció en el registre autonòmic amb l’objectiu que es revoque, en considerar que “va en contra dels drets fonamentals i els principis democràtics”, i les crítiques de Compromís que “estem entrant en una deriva molt perillosa” amb aquesta entitat, que en la seua opinió banalitza “de manera absolutament gratuïta” la violència masclista.

La Fundació ha assegurat que mai ha rebut ajudes públiques per part de cap Administració, ni actualment coneix “cap línia de subvenció específica per a la violència domèstica, senzillament no existeixen i del que no existeix no es pot sol·licitar”, ha afirmat en el comunicat, en el qual explica que es financen “amb fons privats gràcies a les donacions rebudes”.

Així mateix, ha apuntat que no neguen l’existència de la violència sobre la dona per part dels homes “i la necessitat d’erradicar-la”. “No som negacionistes com se’ns ha criticat des d’àmbits feministes, sinó que ampliem el concepte de violència també als homes. L’existència de no significa la no existència de B és el nostre lema ben clar en la nostra web”, ha detallat l’entitat.

En aquesta línia, ha assenyalat que proposa “canviar una sola lletra: la ‘o’ per la ‘y’, en lloc de veure la realitat polaritzada: o les dones maltractades o els homes maltractats, l’un nega l’altre” i planteja “ampliar la perspectiva per una ‘y’: les dones maltractades i els homes maltractats’.

L’entitat defensa que no pertany “a cap partit polític” perquè assegura que “existeixen tants homes maltractats d’esquerres com de dretes, la ideologia política no et lliura de ser maltractat, per la qual cosa assistim a tots per igual”.

DRET CONSTITUCIONAL

“És un problema social real amb independència de la ideologia política de cadascú”, ha indicat, i demana que es respecte “el dret constitucional d’associació que la Constitució va aprovar com a dret fonamental dels ciutadans precisament enfront de les ingerències dels poders públics i de l’Estat”.

“Els nostres estatuts i finalitats compleixen amb la Constitució i amb la resta de l’ordenament jurídic. Els homes maltractats tenim el dret d’associar-nos per a defensar els nostres legítims drets i els problemes actuals que patim. Utilitzar els poders de l’Estat contra aquest dret legítim d’associació és inconstitucional”, ha conclòs.

ÚLTIMES NOTÍCIES