L’estafa on t’etiqueten a Instagram i te diuen que has guanyat un iPhone 13

 

Si t’ha arribat una notificació al teu Instagram informant que has guanyat un iPhone 13, es fals. Aquesta publicació enganyosa amaga una perillosa estafa i qualsevol pot ser víctima. Multitud d’usuaris d’Espanya així ho han manifestat a través d’altres xarxes socials com Twitter: “Tinc tants iPhone 13 que ja puc muntar la meua pròpia Apple Store” o “el meu dècim Iphone 13 en el que va de dia”, assenyalen diversos usuaris a través de Twitter.


Rebre les notícies de València Diari

Si et succeeix o t’ha passat, és molt important no punxar en l’enllaç que t’indiquen (solen estar en les biografies d’aqueixos perfils) perquè si fas clic et “conviden” introduir les dades de la teua targeta bancària per a accedir al supòsit iPhone 13 per tan sols dos euros i així poder robar-te les teues dades. Compte amb caure en aquest parany camuflat!

Estafa Instagram

Aquestes són les recomanacions per a reportar aquests comptes que realitzen frau:

  • Ingressa en la publicació on has sigut etiquetat
  • Prem els tres puntets de la cantonada superior i selecciona ‘reportar’
  • El següent pas és reportar la publicació per ‘frau’
  • Una vegada seguits aquests passos, Instagram et dona l’opció de bloquejar aqueix compte i totes les que es facen des d’aqueixa IP, així aqueixa persona o robot no podrà tornar a etiquetar-te en publicacions enganyoses

A més, a través d’Instagram, pots triar que només t’etiqueten en la xarxa social els usuaris als quals tu segueixes. Per a fer això per seguretat has d’accedir a Configuració – Privacitat i després prémer en Publicacions. Ací haver de canviar les opcions de permisos d’etiqueta. Pots permetre que no t’etiquete ningú o només les persones que segueixes.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies