La campanya ‘Pirotècnia i respecte en Falles’ visibilitza les necessitats de col·lectius sensibles als petards

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de València, juntament amb la Junta Central Fallera i les associacions sectorials de pirotècnia, ha llançat la campanya ‘Pirotècnia i respecte en Falles’ per a “millorar la convivència entre la pirotècnia i la societat, promovent la seguretat, el respecte i la inclusió”. Dins de la campanya es van a repartir 500 kits sensorials destinats a persones per als qui el so de la pirotècnia és “problemàtic” i s’instaura una “hora de calma” al dia.

Així ho ha explicat hui dijous el regidor de Falles i president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, durant la presentació d’aquesta iniciativa que pretén “donar visibilitat als col·lectius sensibles, posar mitjans per a cobrir les seues necessitats i fer accessibles a totes les persones unes recomanacions per a fer un ús cívic de la pirotècnia”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Ballester ha posat en valor “el treball i la sensibilitat del sector de la pirotècnia en impulsar, per segon any, esta campanya”, que enguany recomana una “hora de calma·” en la qual es demana no utilitzar petards sorollosos per a oferir un espai “més tranquil a les persones amb sensibilitats especials”. El Bàndol Faller arreplega que esta hora s’ha de respectar “tots els dies, de 9.30 a 10.30”.

“També és destacable altres accions realitzades per a ajudar als col·lectius sensibles, com el repartiment d’un kit sensorial, o la creació d’un document amb normes d’ús de lectura fàcil”, ha indicat l’edil.

En la presentació d’estes accions ha participat el gerent de l’Associació Espanyola de la Pirotècnia (Aepiro), Nicolás Magan, qui ha explicat que la campanya va nàixer arran d’un comentari positiu en xarxes socials, en el qual la mare d’un xiquet amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) compartia com el seu fill va gaudir del tret de finalització d’Any a València.

“Este comentari va motivar a l’Associació Espanyola de la Pirotècnia (AEPIRO) a posar-se en contacte amb la família, iniciant així una col·laboració amb la Fundació Mira’m, la Direcció general de Persones amb Discapacitat, Plena Inclusió Comunitat Valenciana i la Regidoria de Falles”, ha detallat.

En les reunions inicials, representants de l’Associació Valenciana de Pirotècnia (Piroval) es van unir a la iniciativa “per a cercar un equilibri entre els diferents col·lectius afectats per la pirotècnia, tant aquells que gaudixen com aquells que pateixen problemes pel soroll”. D’esta manera, es van establir els objectius de la campanya, “centrats en la convivència i el respecte mutu”, ha indicat.

Respecte a les novetats d’enguany, ha explicat que el cartell de la campanya busca “donar visibilitat a les persones de col·lectius sensibles i promoure l’ús segur i respectuós de la pirotècnia, i introdueix l’hora de calma'”. També ha parlat dels kit sensorials destinats a persones per a els qui el so de la pirotècnia és problemàtic.

ÚLTIMES NOTÍCIES