La Generalitat incorpora desballestaments de tota Espanya per a accelerar la retirada de vehicles afectats per la dana

VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Medi ambient, Infraestructures i Territori ha incorporat desballestaments de tota Espanya per a accelerar la retirada de vehicles, afectats per la dana, en col·laboració amb els ajuntaments, i ultima un dispositiu de buidatge de campas municipals amb el suport d’empreses transportistes.

Així ho ha confirmat el conseller de Medi ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, que ha destacat que ja treballen sobre el terrè CATS d’altres comunitats com Aragó, Galícia o Madrid.

Esta mesura “permetrà als consistoris disposar de més recursos per a intensificar els treballs”, ha subratllat. “Des del primer moment hem estat al seu costat. Primer retirant vehicles amb recursos propis de les zones més properes a infraestructures essencials i després de la publicació del Reial decret Llei del Govern col·laborant perquè els desballestaments actuaren de forma directa amb els municipis”, ha remarcat Mus.

Amb esta mesura, la Generalitat, malgrat no ser de la seua competència, busca complementar el treball dels ajuntaments que realitzen estes tasques junt amb els centres autoritzats de tractament de vehicles al final de la seua vida útil (CAT).

“Estos actors són els únics que compten amb el permís per a realitzar els treballs de descontaminació necessaris i seguiran sent fonamentals, però comptaran amb un suport extra perquè els vehicles deixen d’estar acumulats en els municipis”, ha indicat el titular de Medi ambient.

La Conselleria estima que ja s’han retirat més de 40.000 vehicles i que el ritme de treball actual permet la retirada d’un miler en cada jornada de treball. Uns registres que s’incrementaran amb esta mesura i altres complementàries com l’autorització de fragmentadores. “Per això és necessari que el Govern habilite a més perits perquè tot este procés es puga dur a terme amb agilitat”, ha reclamat el titular de Medi ambient.

Martínez Mus ha recordat que, segons el propi decret del Govern, “correspon a l’Administració titular de les zones on estan emmagatzemats”. “Per tant, si es troben en les lleres la retirada correspon al Govern, mentre que, si es troben en vies autonòmiques, ha de ser la Generalitat, i els ajuntaments en el cas de les parcel·les municipals”, ha incidit.

“El nostre objectiu seguix sent col·laborar amb els ajuntaments i els desballestaments en este procés per a cercar fórmules que permeten accelerar la retirada de vehicles i retornar la normalitat als municipis”, ha incidit Mus després de recordar que s’han celebrat diferents reunions i que el contacte és “permanent i diari”.

D’altra banda, la Generalitat també realitza un control de matrícules de tots els vehicles que es remeten periòdicament per a incloure les dades de localització en l’aplicació desenvolupada perquè les persones interessades puguen consultar la ubicació dels vehicles. D’esta forma, es garantix la traçabilitat per a facilitar que els interessats puguen conèixer la ubicació dels cotxes, han destacat des del Consell.

ÚLTIMES NOTÍCIES