El president d’ATA, Lorenzo Amor, ha reivindicat “un pacte d’Estat o almenys un acord entre els dos grans partits” enfront dels aranzels dels Estats Units. Ha assenyalat també que “no es dona resposta amb el ‘prohibit acomiadar'” i que, per tant, no s’han d’habilitar les mateixes ferramentes que es van aplicar en la pandèmia per a protegir les empreses afectades.
Durant la seua intervenció a València en l’Assemblea d’Eleccions d’ATA Comunitat Valenciana, Lorenzo Amor ha compartit el fòrum amb figures destacades com el responsable autonòmic d’ATA reelegit, Alberto Ara; el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro; i el president de la Generalitat, Carlos Mazón.
Amor ha declarat que “la guerra aranzelària és un greu problema per a tota la societat i és un greu problema per a l’empresariat”, subratllant que s’ha registrat un descens en la borsa que afecta el manteniment de l’ocupació i la salut de l’economia. “Caldrà veure l’impacte en la nostra economia”, ha afegit, manifestant la seua preocupació.
El president d’ATA ha reclamat una “resposta conjunta” davant la política aranzelària, tant a nivell estatal com dins de la Unió Europea. “Espere que, almenys en un tema com és la guerra aranzelària, haja de veritat un pacte d’Estat, almenys un acord entre els dos grans partits polítics, perquè és necessari”, ha expressat. A més, ha posat com a exemple a Alemanya, on la CDU i el SPD han demostrat que és possible col·laborar per afrontar crisis.
Lorenzo Amor ha esmentat que, tot i que “la resposta al covid amb les ferramentes que es van aplicar va resultar adequada”, no vol dir que en cada crisi s’haja d’aplicar el mateix esquema. Ha advertit que les empreses afectades per la política aranzelària poden experimentar “caigudes en la producció i en les comandes” i que no es pot respondre a aquesta situació amb la mesura de ‘prohibit acomiadar’ ja que les empreses necessiten flexibilitat per reestructurar-se.
Malgrat que ha confessat que “cap empresa ni autònom quan es presenta la crisi pensa en acomiadar-se”, ha insistit en la necessitat de tenir “cura” en la gestió empresarial. “No es poden aplicar les mateixes respostes, com ho estem veient amb la dana, perquè avui un de cada cinc comerços no ha tornat a obrir”. També ha ressaltat la diferència en la velocitat de resposta entre el president dels EUA, Donald Trump, que “en 24 hores pren una decisió i s’aplica”, i la Unió Europea, que triga més de 18 mesos en tramitar normatives, provocant burocàcia i ineficiència.
Finalment, Amor ha destacat que les ajudes de la Generalitat Valenciana als autònoms sense treballadors afectats per la dana són un exemple positiu i que cal fer les coses més fàcils per als empresaris.